61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’de son günlerde etkili olan soğuk hava dalgası Trabzon’u da yavaş yavaş etkisi altına almaya başladı.   Trabzon’un sahil kesimlerinde sıcaklık 7 derece kadar düşerken yüksek kesimlerinde ise sıcaklık – 3 dereceye kadar düştü.
Yüksek kesimlerde yağan kar yağışı nedeniyle Trabzon’da il dışına çıkacak sürücülere ise uyarılar yapılıyor. Trabzon ile Gümüşhane’yi bir birine bağlayan Zigana geçidinde ise dün akşamdan beri kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Karayolları ekiplerinin yolu açık tutmak için çalışmalarına ara vermezken kar yağışının ise yer yer devam ettiği bildirildi.



Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün açıkladığı son tahmini verilere göre ise Trabzon Merkez bugün ve yarın sağanak yağışlı görünürken Cumartesi günü yağmurlu, Pazar Bulutlu ve Pazartesi ise yağmurlu olacağı kaydedildi. Sıcaklıklar ise 7 ile 13 derece arasında değişeceği tahmin ediliyor.
Trabzon’da kar yağışlı olarak görülen ilçeler ise Çaykara, Dernekpazarı, tonya, Uzuungöl olarak ifade edilirken diğer ilçelerde zaman zaman karla karışık yağmur yağması bekleniyor...