İl Müdürü Gedikli, yaptığı açıklamada 6736 sayılı kanunla 30 Haziran 2016 ve bu tarihten önceki dönemlere ait ödenmemiş prim borçlarının yeniden yapılandırılarak, enflasyon oranları üzerinden hesaplanacak faiziyle birlikte ve taksitler halinde ödenmesine imkan sağlandığını söyledi.

İl Müdürü Aydın Gedikli, 6770 Sayılı Kanun ile 6736 sayılı kanuna eklenen geçici 2. Madde ile yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenlerin, ihlale neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar geçen süre için geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödemeleri şartıyla kanun hükümlerinden yararlanabileceklerini söyledi. 

Söz konusu tutarların 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödenmemesi halinde ise vatandaşların yapılandırmadan kaynaklanan avantajlarını kaybedeceklerini ifade eden Gedikli, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için taksitlerini son ödeme tarihine kadar ödemeleri gerektiğini belirtti. Gedikli bu süreye kadar ödeme yapmayanların yapılandırmalarının bozulacağını söyledi.