Havaların ısınması ile serinlemek isteyen vatandaşlar hafta sonunu denizde serinleyerek geçirirken Sürmene ve Araklı'da iki ayrı boğulma vakası meydana geldi.

Sürmene'de Bayburtlu 3 arkadaş Çamburnu'nda denize girerek serinlemek istedi. 2'si akraba olan 3 kafadar Karadeniz'in dalgalı sularına kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi. 2 kişi kısa sürede akrabaları tarafından sudan çıkarılırken Yusuf Bayraktar 2 saat suda ölüm kalım savaşı verdi. Bayraktar Jandarma ve halkın yoğun uğraşları sonucu son anda ölümden döndü. Çevredeki vatandaşların yardımı ile kurtarılan gençler, hemen kıyaya çekilerek lk müdahaleleri yapılırken durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.


ACI HABER ARAKLI'DAN GELDİ

Sürmene'de boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi kurtarılırken acı haber ise Araklı'dan geldi. Trabzon'un Araklı İlçesi Yolboyu Köyü sahil kesiminde bulunan balıkçı barınağının önündeki kumsalda denize giren 3 arkadaş boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşlardan 2'si bölgedeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Eyüp Can Yiğit adlı 16 yaşındaki genç ise gözlerden kayboldu. Yiğit'in denizde kaybolması üzerine hemen ilk yardım ekiplerine haber verilirken bölgeye Jandarma ve Sivil Savunma ekipleri sevk edildi. Dalgıçların bölgede arama yaptığı ifade edilirken, Yiğit'in denizde kaybolduğunu haber alan yakınlarıda olay yerine gelerek çalışmaları izledi. Yakınları Yiğit'in bulunamaması üzerine fenalık geçirdikleri öğrenildi.

Denizde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.