BÖLGENİN en büyük hastanesi Trabzon Diş ve Ağız Sağlığı Merkezi dün açıldı. Trabzon Diş ve Ağız Sağlığı Merkezi başhekimi Prof. Dr. Mustafa Başkan hastanenin açılışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hastanenin bölge için önemli bir yere sahip olduğunu hastalara daha iyi hizmet vermek için uygun bir bina yapıldığını belirten Başhekim Başkan “Yeni hastanemizde bin 500-2 bin civarında vatandaşımıza hizmet vereceğiz.” dedi

 Trabzon Diş ve Ağız Sağlığı Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Mustafa Başkan, hastanenin hizmete girmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Başhekim Başkan  “ Eski hastane kapatıldı.   Binamız farklı bir bina olarak hizmet verecektir. Eski binamızı idare binası olarak kullanacağız. Daha önceki hastanemizde 38 tane koltuğumuz vardı. Buradaki binamızda 62 tane koltuk mevcut bu da hastalarımız için olumlu bir durumdur.  Eski hastanemizde 800- bin kişi arası bir sağlık hizmeti veriyorduk.  Yeni hastanemizde bin 500-2 bin aralığında vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz.” şeklinde konuştu.

 Hastanenin taşınma işleminin henüz bitmediğini belirten Başkan “  Hastanemizde taşınma işlemi yüz yüz tamamlanmadı, yüzde doksan civarında tamamlandı.  Taşınması gereken çok az malzeme kaldı. Gelecek hafta içerisinde her şey tamamlanacak. Binanın fiziksel olarak tüm sorunları çözülse de hekim sıkıntısı yaşayacağız. Çünkü binanın tamamındaki poliklinikleri açamayacağız. Bu sıkıntıyı bakanlığımıza ileteceğiz. Hastanemizde herhangi bir aksaklık olmayacak.    Biz ilk başta bunun tedbirini aldık Buradaki hiçbir hastamızı mağdur etmemeye çalıştık. Bunun için taşıma işlemini kademeli olarak yaptık.  Hatta hasta sayımızın en az olduğu günlerde taşıma işlemini gerçekleştirdik.  

Sağlık hizmetini kesintiye uğratmadan kademe kademe poliklinik kapatarak hasta hizmetine devam ettik. “ ifadelerini kullandı. Hastanede ilk hekim sıkıntısının olacağını vurgulayan Başkan “ İlk etapta şehir içi atamalar ile hekim sıkıntısını çözmeye çalışacağız. Sıkıntı tamamen olmazsa da en azından bir kısmını halledeceğiz.  Bakanlığımızın bir kuralı var,  hastanenin kapasitenin yüzde 30’u kadar hekim talep edilebilir. Koltuk sayımız 62 olduğundan bakanlığımız 80 civarında hekim gönderebilir.   Fakat tüm Türkiye’de alım yapıldığı için bu kadar hekimi atayamaz. Çünkü açıkta o kadar hekimimiz yok.  Bakanlık bir anda bize 15- 20 kişi vermez. Dolayısı ile ilk planladığımız gibi 10 -15 civarında bir sayı olur.” diye konuştu.
 
Hastanenin bölge için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Başkan, “Yeni hastanemiz bölge için çok büyük önem arz ediyor.  Ordu, Giresun, Rize Gümüşhane, Artvin, Bayburt illerini kapsayacak.   Tüm coğrafyada en kompleksli bir hastane olacak.  Bu coğrafyada başka bir hastane yok.  Hastanemizde ilk defa ameliyathane olacak. Buda bizim engelli hastalarımız için ii olacak.  Bilindiği üzere bazı hastalar ağızını açmaktan korkuyorlar. Ameliyathanemizin olması bizim içinde iyi oldu onlar içinde iyi oldu. Çünkü yapmak istediğimiz tüm operasyonları rahat bir şekilde yapacağız. Önceki hastanemizde ameliyathane yoktu hastalarımız diğer hastanelere sevk edilince biz de takip etmekte güçlük çekiyordu, hastalarımızda sıkıntı yaşıyordu.   Tüm hasta tedavileri yapılacak.  Bölgemiz ve şehrimiz için önemli bir yapıya kavuştuk.  Hastanemizde bazı uzmanlık alanları olamayacak ama onu da zamanla aşmayı düşünüyoruz.   Resmi olarak açılış takvimimiz belli değil,  fakat stadyumun açılması ile beraber olabilecek.” dedi.