2012 tarihinden itibaren İlimizde Vali Yardımcılığı görevini yapmakta iken, İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Manisa Vali Yardımcılığına atanan Abdurrahman Koçoğlu için Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma  Derneği Yönetici ve üyeleri Akçaabat Salacık Paşa Tatil Köyü Tesislerinde veda yemeği düzenledi. 
Düzenlenen yemekte Manisa Vali Yardımcılığı’na atanan Abdurrahman Koçoğlu, “ Öncelikle şunu ifade edeyim Ülkemizin her tarafında görev yapmak bizler için büyük bir onurdur. . Trabzon da Vali yardımcısı olarak görevimi her şeyi ciddi olarak ele almışımdır. Kısaca vicdanen rahat bir şekilde buradan ayrılıyorum. Şu an için Ege’li olmam nedeniyle Manisa’ya tayin olmamdan da ayrıca mutluluk duyuyorum “ diyerek,
“  Doğa Tarih grubu yönetici ve üyeleri olarak sizleri, Trabzon’u ve Trabzon halkını çok sevdim. Doğal  ve Kültürel değerlerimizi  tanıtmak adına yaptığınız etkinliklerin bir kısmına katılmış olup, birlikte olduğumuz doğa yürüyüşleri ile ilgili güzel anıları ve doğa adına yaptığınız özverili çalışmalarınızı hiç unutmayacağım.  Hakikaten çok iyi bir grupsunuz, sakın dağılmayınız bir şekilde ilşkileri daha da ileriye götürmeye devam devam edin. Değerli Doğasever arkadaşlar, şunu da bilmenizi isterim, sizleri Manisa’da yürekten karşılayacak, bağrına basacak bir arkadaşınız bir kardeşiniz olduğunu unutmayınız. Bu veda yemeğinde emeği geçenlere başta Dernek Başkanı Coşkun Erüz olmak üzere bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Hakkınızı helal ediniz. “ diyerek doğaseverlerle vedalaştı.


Dernek Başkanı Coşkun Erüz’de Yaptığı konuşmasında ” Yıllar su gibi akıp geçiyor. Daha dün gibi göreve başlayan Sayın Valimiz Abdurrahman Koçoğlu bugün yeni bir göreve atanması nedeniyle aramızdan ayrılmaktadır. Doğa-Tarih grubu olarak, aramızda bulunduğu kısa sürede doğayı koruma ve tanıtma anlamındaki etkinliklerimize gönül verip, bizlerle birlikte oldunuz.  Sayın Valimiz her ne kadar bizlerden uzak kalsa da hep gönlümüzde olacaktır.  Trabzon ve Trabzon’lu için yapabileceğinin en iyisini yaptığından şüphemiz yoktur, sizlerde hakkınızı helal ediniz “ Diyerek  günün anısına  Doğa-Tarih grubu olarak hediyelerini vererek , “ Trabzon halkının ve Doğa Tarih Grubu olarak da sizleri her zaman sevgi ve saygıyla hatırlayacağımızdan şüphemiz yoktur. “ 
Eski Dernek yöneticilerinden Fuat Meydan’da konuşmasında  “ Veda yemekleri her zaman zordur, her görevin bir başlangıcı bir de sonu vardır. Önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmektir. Gönül huzuruyla Trabzon’dan ayrılacağını düşündüğümüz Sayın Abdurrahman Beye Atanmış olduğunu yeni görevinizde başarılar diler, hayırlı olsun diyoruz.”