Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel merkezinin düzenlediği ‘’ ellerindeki, boyanın kiriydi renk köprüleri kuran’’ 8. Uluslararası resim festivalimize 20 ülkeden 50 sanatçı katılıyor.
22-26 Temmuz 2015 tarihlerinde ülkemize, şehrimize gelen misafir sanatçılarımız ile 3 GÜN Trabzon, 2 gün Rize de çalışmalar yapacak. Trabzon ve Rize halkı ile buluşmak, kültürümüzü,  coğrafyamızı tanıtmak istiyoruz.
 Etkinlik boyunca kameraman ve fotoğrafçılarımızın çektiği görseller sanatçılarımıza DVD olarak veriyoruz.. Ülkelerine gidince ülkemizin tanıtımını yapan birer gönüllü turizm elçileri olan sanatçılarımızı bu yıl de Trabzon ve Rize ile buluşturmak istiyoruz. 
27-28-29 Temmuz tarihlerinde Üç Gürcistan Tiflis şubemizin misafiri olacağız. Bu yıl Tiflis şubemizle ortak çalışarak iki ülke diğer ülke sanatçıları ile sanat köprüleri kuracağız. 

Bize destek veren Büyük şehir belediye başkanımız Dr Orhan Fevzi Gümrükçü oğlu, ve Orta Hisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ e teşekkür ediyorum. Rize valisini Ziyaret ettim projeyi anlattım, ilgi gösterdi destek verdi Rize Valisi Sayın Ersin Yazıcı’ya teşekkür ediyorum. 20 ülkeden 50 sanatçı geliyor, isterim ki turizm toplantıları yapan Trabzon yöneticileri, iş adamları bu bizim yaptığımızın turizmin bir parçası olduğunu anlasın. Bu güne kadar 50 den çok ülke sanatçısını getirdik Trabzon’a, ama her festivalde son ana kadar el uzatan olmuyor, randevuları aylarca alamadığım için gelmek isteyen sanatçılara zamanında dönemiyorum, son dakikada gel dediğimizde onlarda doğal olarak vize sorunu, ulaşım ücretinin yükselmesi gibi sorunlar yüzünden gelemeyenler oluyor. Konaklama yeri bulamıyorum, Sporcular için yurtlar, misafirhaneler var ama bizim sanatçılara yok. 

Şehrin bunca restoran zincirleri var ama bir yemek misafirlere vermezler. Her akşam iftar sofraları yarışın girenler ülkemize gelen sanatçılara ilgi göstermiyorlar. Biz gönüllü yaptığımız bu uluslararası festivalin 8. si. Artık gelenekselleşti. Geçen yıl 28 ülke sanatçısının geldiği bu etkinliğe koskocaman Kültür bakanlığı beş bin TL vermişti bu yıl Kültür bakanlığımıza projemizi her yıl olduğu gibi sunduk ama katkı vermediler. Trabzon günleri diye Ankara’ya, İstanbul’a milyarlar yatırıp gidiliyor, bizde insanları Trabzon’a getiriyoruz. 
İstanbul Şubemiz Kartal Belediyesi ile birlikte bu yıl 2. Uluslararası resim festivalini yaptı. 10 ülkeden 45 sanatçı katıldı. Kartal belediyesi Atatürk hava alanından sanatçıları aldı ve uğurladı. 3 yıldızlı otelde ağırladı yemek, ulaşım, resim malzemeleri, afiş, davetiye, katılım belgeleri aklınıza ne gelirse iki tercüman ve etkinlik süresince misafirleler ilgilenecek 3 görevli verildi. Şube başkanımız sadece sanatçıları davet etti, onlarla iletişimi sağladı. Kıskandım. Kartal belediye başkanı seneye gel başkanım daha büyüğünü birlikte yapalım dedi. Mayıs ayında da Yalova belediyesini davetlisiydik 8 şubem dem 45 sanatçı ile gittik aynı şekilde karşılandık. Bende artık her şeyi, parayı yatağı, yemeği düşünmeden sadece sanatçıları davet etmek, iletişim kurmak, Belediye ve yerel yönetimlerimle birlikte çalışmaktan gurur duymak istiyorum. Benim beledilerimin  imkanları Kartal belediyesi ve Yalova belediyesi kadar yok mu.