Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu özellikle İran İslam Cumhuriyeti ve Azerbeycan vatandaşlarının Nevruz tatili için Trabzon’u tercih ettiklerini belirtti. Başkan Hacısalihoğlu, bir süre önce Tahran’da turizm fuarına katılarak bölgenin tanıtımını yaptıklarını hatırlattı. 21 Mart’ta başlayan Nevruz Bayramı’nın komşu ülkelerde 15 gün tatil olarak kutlandığını kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “Hem tatil hem de alış veriş için Trabzon’un tercih edilmesi için şehrimizde indirim günleri başlatıldı” dedi. Hacısalihoğlu, “Trabzon’da Nevruz tatili indirim ve alışveriş günleri ile birleştirildi. Bir hayli de ilgi gördü. Gerek turizm sektörü, gerekse alış veriş sektörlerimizde ekonomik haraketlilik sağlandı”diye konuştu.
 
Nevruz Bayramı öncesinde TTSO ve TÜRSAB işbirliğiyle Trabzon’da faaliyette bulunan turizm şirketleri, AVM yöneticileri ve firma yetkililerinin destekleriyle şehirde dükkanlara afişler asıldı. Farsça olarak hazırlanan ve üzerinde “Nevruzunuz Mübarek olsun” ifadelerinin yer aldığı afişlerde indirim günlerine dikkat çekildi.
 
Nevruz tatillerini Türkiye’de geçirmekten oldukça memnun olduklarını dile getiren turistler Türk mallarını fiyat ve kalite olarak çok beğendiklerini, Nevruz bayramı indiriminden de oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler.