61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da uyuşturucu mücadele ile ilgili iki önemli adım atılıyor. Bu adımlardan ilki, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Narkotik Büro Amirliği, ayıracak.  İkinci adım ise Trabzon’da Narko Timler kurulacak. 

Trabzon’da uyuşturucu ile mücadelede yeni bir yol haritası belirleyen Trabzon Emniyet Müdürlüğü bu noktada ilk olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Narkotik Büro Amirliğini bu birimden ayırarak yapacak. Narkotik Büro Amirliğinin henüz, müdürlük mü yoksa Amirlik mi seviyesinde kurulacağı belli olmazken bu birimde çalışan polisleri tek işinin ise uyuşturucu ile mücadele olacağı kaydedildi. Burada ki polislerin ise uyuşturucu ile mücadele dışında her hangi bir noktada görev almayacağı kaydedildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trabzon’da ikinci olarak ise Narko Timler oluşturacak. Trabzon’da giderek artan uyuşturucu kullanımı nedeniyle bu şekilde bir yol izleyen Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Narko Timleri okullara, mahallelere ve uyuşturucu kullanıldığı düşünülen alanlara yerleştirilecek. Bu şekilde gençlerin uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklara ulaşımının zorlaştırılacağı kaydedildi.

Diğer illerde kurulan Narko Timlerin, çalışma alanlarında yapılan araştırmalarda uyuşturucu kullanımında önemli bir alma olduğu ifade edildi. Aynı sonuçların Trabzon’da da alınması bekleniyor.