Son dönemde işlenen suçların % 10’luk bölümünü internet suçlarının oluşturduğunu kaydeden Yavaş, “Çocuklar, sosyal sitelerde herkese güvenmeyin. Çok dikkatli olun” uyarısı yaptı. Amacına uygun kullanılmayan internetin silah gibi olduğunu, bıçak gibi kesip ateş gibi yaktığını kaydeden Yavaş,, “Şayet dikkatli olmazsanız hem kendinizi hem geleceğinizi yakarsınız” ifadelerine yer verdi.

Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, ortaöğretim öğrencilerine yaptığı konuşmada internette çok dikkatli olmalarını belirterek,”Şuanda işlenen suçların yüzde 10’luk bölümünü internet suçları oluşturmakta. Sosyal sitelerde herkeze güvenmeyin dikkatli olun” uyarısı yaptı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü çocuk Şubesi ve Toplum Destekli Polis şubesinin ortaklaşa yürüttüğü “bilinçli kullan, güvende ol” projesi kapsamında Beşirli İMKB ortaokulunda bir panel gerçekleştirildi. Doğru internet kullanımı uyarılarının yapıldığı panele konuşmacı olarak Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş katıldı. Panelde çocuklara hitap eden müdür Yavaş,” Bizim zamanımızda internet yoktu derslerimizi hazırlarken saatlerce uğraşıp, alternatiflerini de yapardık. Ama günümüzde sizler internet ortamında derslerinizi kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Bu sizler için büyük bir avantaj. Ancak bu avantajı sizlere dezavantaja çevirmek isteyenler, hatta sizleri ağlarını düşermek isteyenler var. Bizler yeni kurduğunuz birimlerle bu tür insanların peşindeyiz. Bizler kadar sizler de çok dikkatli olmalısınız. Şuanda işlenen suçların yüzde 10’luk kısmını sanal alemde yapılan suçlar oluşturuyor. İnternet amacına uygun kullanılmalı. Aksi taktirde internet bir silah gibidir, bir bıçak gibi bir ateş gibidir. Dikkatli olmazsınız hem kendinizi hem de geleceğinizi yakarsınız. İnterneti amacının dışında kullanmayın” dedi.

SANAL KILIÇI ÇALINAN GELİYOR
Sanal alemde işlenen suçların önlenmesinde de çalışmalar yaptığını belirten Müdür Ertan Yavaş,” Bizler yeni kurulan bilişim suçları masasıyla internet üzerinde işlenen suçlarla mücadele etmeye devam ediyoruz. Sanal alemde girdiğiniz sitelere dikkat edirn. Oynadığınız oyunlarla sizlere virüsler gönderilerek sizleri etkileyecek sitelere girmenize neden olasilirler. Bu kapsamda hem ailelerden hem de gençlerden çok sayıda müracaatlarla karşılaşıyoruz. Geçenlerde sanal bir oyunda kılıcı çalınan bir genç mürataat edip şikayette bulundu. Buna benzer çok sayıda şikayet geliyor. Bizler gerekin yapmaya çalışıyoruz ancak bu internet alanında kanuni süreç tamamlanmamış. Birazda sizler kendinizi korumalı ve dirayetli olmalısınız” dedi.  Toplantı sonunda Emniyet Müdürü Ertan Yavaş çocuklara sanal alemin tehlikelirini anlatan broşürler dağıttı.