Törene Vali Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, 48. Motorize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay İbrahim Taşkın, MİT Bölge Başkanı Coşkun Arda, Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Orhan Nişancı, emniyet teşkilatı mensupları ve eşleri katıldı.
Törende konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’un ülkemizin huzurlu kentlerden biri olduğunu hatırlatarak “Bizler 3 yıldır ülkemizin çok güzide bir köşesi olan Trabzon’da, vatandaşlarımızın huzur sükun ve mutluluğunu sağlamak için bir takım çalışması içinde, gece gündüz mevhumu gözetmeden hep birlikte çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bu süre zarfında Trabzon’umuzu ülkemizin en huzurlu kentlerinden biri haline getirmişsek, şüphesiz bunda gecenin karanlığında vatandaşlarımız için çalışan sizlerin katkıları var. Bu ülkenin huzurunun sağlanması için bazen istemediğimiz durumlarla karşılaşıyoruz. Ama hepimizin gayesi aynı olduğu için bunu görevin gereği olarak kabul ediyor, bu anlamda helalleşiyoruz” dedi.
Terfi eden personellerin başarılarına bizzat şahit olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Sizler gösterdiğiniz başarının neticesi olarak devletimizin yetkili kıldığı kurumlar tarafından terfi ettirildiniz. Mesleğinizde bir adım daha ilerlediniz. Bir dönem asayiş anlamında problemli denilen bir ili, huzurun, sükunun ve barışın hakim olduğu bir şehir haline getirmek için büyük çabalar sarf ettiniz. Bu çalışma esnasında zaman zaman iş nedeniyle ihmal edilmek zorunda kalan eşlerinize ve çocuklarınıza özellikle şükranlarımı arz etmek istiyorum. Üç yıl boyunca beraber çalıştığım ve şuanda terfi eden arkadaşlarımın bu anlamda başarılarına bizzat şahit oldum. Başarılı arkadaşlarımı kanunların bizlere verdiği yetki çerçevesinde taltif ettik. Devletimizin daha üst kademelerinde görev yapmalarının uygun olacağını da yazılı belge olarak gerekli makamlara sunduk. Bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, zor şartlarda çalışan emniyet mensuplarının gösterdiği fedakarlığı asla unutmayacaklarını ifade ederek, “Trabzon halkının heyecanlı kişiliğine insani yaklaşım gösteren emniyet mensuplarımıza, eşlerine ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Zor bir görev icra ettiğinizin bilincindeyiz. Bugüne kadar zor şartlarda yürüttüğünüz bu görevde, ülkenin huzuru ve güvenliği için gösterdiğiniz fedakarlığı asla unutmayacağız. Bu vesile ile bu ülkenin huzuru ve güvenliği için hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum” diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş da, nöbet hizmeti yürüten emniyet mensuplarının tayin ve terfileri nedeniyle bir arada olduklarını belirterek, “Polislerimizin hizmeti bir nöbettir ve belirli bir süreyi kapsar. Görev süresini tamamlayarak, başka ile atanan personellerimiz ile terfi nedeniyle tayin olan personellerimizin atamalarını ve yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu bir yaşam sürdürmelerini niyaz ediyorum” ifadelerini kulandı.
Konuşmaların ardından ikinci sınıf emniyet müdürlüğünden birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ederek Trabzon’dan ayrılacak olan Yusuf Dündar ve Nihat Tabak’ın rütbelerini Vali Kızılcık taktı. Terfi eden diğer personellerin rütbeleri protokol üyeleri tarafından takıldı.