Trabzon Valiliği koordinasyonunda Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında finanse edilen ve Trabzon Kan Hastalıkları Yardımlaşma Derneği'nin katkıları ile sürdürülen "Duyarsız Kalma Projesi" başlatıldı.

Proje kapsamında İ.M.K.B Kız teknik ve Meslek Lisesi'nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş, Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Ktü Hemotoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ktü Hemotoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez, öğrencilere kan bağışının önemli olduğunu söyledi. Sönmez, "Yapmamız gereken çok basit. Kolumuzu uzatıyoruz bir iğne takılıyor ve kanımızı veriyoruz. Bu işlemler en fazla 1 saatinizi alır. Kan vermenin bir zararı olmuyor, sağlığa daha çok katkıları oluyor. Birbirimizi ihtiyacımız var. Hepimiz şunu bilmek zorundayız. Bu ülkeden başka ülkemiz yok. Kimse şunu yabana atmasın ancak biz birbirimizden koptuğumuz zaman ne olduğunu anlarız. Birbirimize daha çok kenetlenmemiz lazım. Bir damla kan kurtarılan bir can demektir. Uygun zamanda uygun kişilere kan bağışı yapmanın herkes için iyi olacağını daha da önemlisi bağış yapmasanız dahi bağış yapacakları teşvik etmeniz de önemlidir" dedi.

Konuşmaların ardından Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş tarafından Ktü Hemotoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez'e toplantıya katılımlarından dolayı çiçek verildi.