Esnafın sorunlarının hükümetin iyi niyetli girişimlerine rağmen dağ  gibi büyüdüğünü belirten Trabzon Esnaf Sanatkârlar odası Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara “Artık esnaf bakanlığının kurulması dertlerimizi anlatma ve sorunların çözülmesi noktasında şart haline geldi.
Türkiye genelinde son 5 yılda 1 Milyon 500 bine yakın esnaf kepenk kapattı. 
Bir esnaf en basit hesapla beş kişinin geçimi demektir. Bir esnaf kepenk kapattığında 5-10 kişi aynı anda aç kalıyor demektir. Esnafın çaresiz olduğu bir ortamda kalkınmadan bahsedemezsiniz” dedi.
KİRA ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN KAPATIYOR
Küçük esnafın mutlak suretle desteklenmesi gerektiğini kaydeden Metin Kara, esnafın sağlık hizmetlerinden faydalanmadığını artan dolar karşısında tekstil sanayi başta olmak üzere birçok meslek dalında çöküş yaşandığını belirterek “Sadece kirasını ödemediği için kepenk kapatan çok esnaf var. Trabzon’da 2015 yılı içinde kepenk kapatan esnaf sayısın bir 419 olmasın a rağmen yeni kayıt yaptıran esnaf sayısı 2 bin 726’dır. 
Esnafımız sürekli bir arayış içerisinde. Bir köfte dükkânı bakıyorsunuz bir hafta sonra mağaza oluyor. Hep bir arayış var” şeklinde görüş belirtti…

Eskpess