Görme engelli vatandaşların daha rahat yürümelerini sağlamak için hissedilebilir zemin uygulama çalışmalarını sürdüren Belediye bu uygulamayı ilk etapta Gazipaşa ve Maraş Caddesi’nde başlattı. Kunduracılar ve Uzun Sokak caddelerinde bulunan kaldırımlarda da yapılacak bu uygulama ile engelli vatandaşlar kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan rahatlıkla yürüme ve gezme imkanına kavuşabilecek. Belediye, engelliler için ayrıca yaya rampaları ve yaya geçitleri düzenlemeleri çalışmalarını da sürdürüyor.



Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, engelli vatandaşlarını hayatlarını kolaylaştırmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Yaklaşık 500 engelli vatandaşlarımıza akülü araba, tekerlekli sandalye ve çeşitli engelli aparatı yardımında bulunduk. Sokak ve kaldırımlarda engelliler için engelli rampası çalışmalarını sürdürüyoruz. Görme engelli vatandaşların rahatça yürüyebilmeleri için kent merkezinde buluna kaldırımlarda hissedilebilir zemin uygulaması çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelliler yaptığı kültür, sosyal ve sportif faaliyetlere desteğimizi sürdürüyoruz. Devlet memuru adayı olan 45 engelli vatandaşımıza ücretsiz kurs veriyoruz. Toplumumuzun aslı unsurlarından olan engelli kardeşlerimizin hayat ve yaşam şartlarını daha da yukarılara çıkarmak için desteklerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Görme engelli vatandaşlar ise belediyenin yaptığı hissedilebilir zemin uygulamasından memnun olduklarını ve kendileri için yeni olan bu yürüyüş güzergâhına alışmaya çalıştıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.