TRABRİKAB’ın faaliyetlerini daha etkin olarak yürütmeyi hedeflediklerini kaydeden Vali Kızılcık, ülkemizin örnek uygulamalarından biri olan TRABRİKAB’ın sayesinde görüntü kirliliğinden ilimizin ve bölgemizin kurtulduğunu ifade etti.

Katı atık depolama tesisinin yolundaki çökmeler konusunda da görüşeceklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Katı atık depolama tesisinin yolunda oluşan çökmeler konusunda yapacağımız çalışmaları görüşeceğiz. Personelin mali ve sosyal hakları konusunda görüşmelerde yapacağız. Türkiye’de örnek bir uygulama olan TRABRİKAB’ın faaliyetlerini daha etkin olarak yürütmeyi hedeflemekteyiz. TRABRİKAB’ın sayesinde çöplerimiz düzenli bir şekilde depolanmaktadır. Turizm şehri olma yönünde önemli adımlar atmış olan ilimizde görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış durumdadır. Toplantıda alınacak karar ile çevremiz daha temiz ve turizme yaraşır bir hale gelmiş olacaktır” şeklinde konuştu.




Vali Kızılcık, “En iyi temizlik kirletmemektedir. Vatandaşlarımız temizlik konusunda daha duyarlı olmalı, çöplerini ayrıştırmalarını, geri dönüşüm uygulamasına katkı yapmalarını istiyorum. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışmalıyız” dedi.