Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna atanan Paata Kalandze'yi makamında kabul eden Vali Dr. Recep Kızılcık, başkonsolosun Trabzon'a atanması nedeniyle kendisine başarılar dileyerek, "Bundan önce çalışmış olduğuz iki başkonsolosumuzla, her iki komşu ve dost ülkelerin her alandaki; başta ticaret olmak üzere kültürel ve sosyal alandaki ilişkilerini daha da artırma gayreti içinde olduk. Sizinle de bu ilişkilerimizi daha yukarılara taşımak için çalışacağız" dedi.

Gürcistan Başkonsolosu Paata Kalandze ise, "Trabzon'da görev yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Her iki ülke de mükemmel bir coğrafyaya hakim. Böyle bir coğrafyada yer alan iki ülkenin temsilcileri olarak beraber görev yapmaktan mutlu oldum. Gürcistan ile Türkiye'nin her alandaki ilişkilerini daha üst noktalara taşımak için çaba sarf edeceğimizin bilinmesini isterim" diye konuştu.

Ziyarette Vali Kızılcık, Gürcistan Başkonsolosu Kalandze'ye Trabzon yapımı gümüş işlemeli fincan takımı hediye etti. Başkonsolos Kalanzse de, ülkesini tanıtan bazı hediyeleri Vali Kızılcık'a takdim etti.