Trabzon'un Ganita mevkiinde başlayan protesto yürüyüşüne çok sayıda kişi köpekleriyle birlikte katılarak, yasa değişikliğiyle milyonlarca hayvanın katledileceğini ileri sürdü. Ellerinde 'Hayvanıma dokunma', 'Merhamet değil yaşam hakkı istiyoruz', 'Hayvan haklarını koruyalım', 'Merhametli ol ki insan desinler', 'Irklar cezalandırılmaz', 'Yaradan ol dedi, sen öl diyemezsin', 'Sessiz kalmak suça ortak olmaktır' ve 'Katliama seyirci kalma' yazılı dövizler taşıyan kalabalıktakiler, 'Kanlı yasaya hayır' ve 'Ölüm yasasına hayır' sloganları attı. Yürüyüşe katılan vatandaşların yüzlerine kedi ve köpek figürlerinin yer aldığı maskeler takması dikkat çekti.

Grup adına konuşan Dr. Oktay Mumcu, yasa değişikliğiyle birlikte 'toplanma' adı altında milyonlarca hayvanı katletmenin hesaplarının yapılmakta olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"Sevgiden, merhametten ve paylaşmaktan uzak bir toplum olmak istemiyoruz. Bizler sokaklardaki dostlarımızın tümünün toplanıp belediyelerce yok edilmesine hayır diyoruz. Hayvan dostlarımızın sermayeye pazar yaratılmaya çalışmasına dur diyeceğiz; çünkü biz hayvanlarımızın öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Bu yasanın bir an önce geri çekilmesini, her türlü hayvanın devlet kontrolünde yerel yönetimlerin koruması altında yaşamını sürdürebileceği alanlara kavuşmasını istiyoruz."

Grup, açıklamanın ardından Ayasofya Sahil mevkiine kadar yürüyerek, protestolarını sonlandırdı.