Büyükşehir Belediyesi heyeti, Trabzon’da doğup Zigetvar kuşatması sırasında hayatını kaybeden cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının defnedildiği alandaki türbe ve cami kalıntılarının bulunduğu kazı alanını ziyaret etti. Macaristan Devleti ve Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili olarak kazı ekibinin başındaki isim olan Hanz Erica Trabzon heyetini bilgilendirdi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhammed Said Gürsoy, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gerçekleştirdiği çalışmalarla ecdadına sahip çıktığını ifade etti. Başkan Vekili Gürsoy, “Sayın Başbakan yardımcımız Veysi Kaynak’ın açıkladığı gibi Kanuni Sultan Süleyman’ın mezarı kesin olarak bulunmuştur. Burada yapılan ve kaybolan türbe ve cami alanında kazı çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaları gerçekleştiren devletimiz yetkililerine ve Macar yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Zigetvar Kalesi’nin kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman’ın ölüm haberi askerler arasında moral bozukluğu oluşturmaması için gizlendi. Cesedi bozulmasın diye iç organları çıkartılarak otağının bulunduğu yere gömüldü. Bedeni ise muhasaradan sonra İstanbul’a getirilerek Süleymaniye Cami avlusundaki bugünkü yerine gömüldü. Kanuni’nin ölümünden sonra tahta geçen 2. Selim, babasının iç organlarının gömülü olduğu yere türbe, etrafına da külliye yaptırdı. 150 yıl kadar kalan bu yapılar daha sonra Zigetvar Kalesi’ni işgal eden Habsburg askerleri tarafından yıkıldı. Daha sonra Macarlar tarafından bu bölgeye türbe anlamına gelen "Turbek" ismi konuldu. Türbenin üzerine yapıldığı tahmin edilen kilisenin adına da Turbek Kilisesi denildi.