AK Parti Milletvekili adayları Ayşe Sula Köseoğlu ve Nihat Tosun’un da katıltıldığı toplantının açılışında Mayıs ayında kuruluşunun 25. yıldönümünü kutlayan MÜSİAD’ın çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiğin kaydeden Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu’nun ardından kürsüye gelen Ayşe Sula Köseoğlu kuruluş aşamasından beri olduğu MÜSİAD’ın üyesi olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Köseoğlu, “Trabzon şubesi kurulalı tam 10 yıl oldu. Kurucular olarak Trabzon şubesini kurduğumuzda tek kadın üye idim. MÜSİAD’ın kuruluş serüveninde yönetici olarak da belki Türkiye’de ilk kadın yöneticisi olduk. MÜSİAD’ın hayatımda böyle bir özelliği oldu.” İfadelerini kullandı.

7 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemine de vurgu yapan Köseoğlu, “Bu seçimin Türkiye için önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin aldığı ivmenin tekrar geriye dönmemesi için bu seçim çok önemli. Türkiye’nin ödediği bedellerin tekrar ödetilmemesi için önemli. Ben bu bedeli ödeyen insanlardan bir tanesiyim. Ayrıştıran, ötekileştiren ve dışlayan bir anlaşışın sonucu olarak 20 yıl duruşmaya girmedim. Tekrar bu günleri yaşamamak için bu seçim çok önemli.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili adayı Nihat Tosun ise yaptığı konuşmada 7 Haziranda yapılacak genel seçimler için istikrara vurgu yaptı. Tosun, “Ülkenin ve milletin geleceği için, dünyadaki mazlum milletler için bu seçim çok önemli. Bu anlamda üzerimize düşen vazifeyi yapmanın gayreti içerisinde oluyoruz. İş dünyasının istikrarı için de bu seçimler önemli. İşadamlarımızı istikrarın ne kadar önemli olduğunu bizden çok daha iyi biliyor. Bunu için herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getireceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu burada yaptığı konuşmada MÜSİAD’ın çok önemli bir kuruluş olduğuna dikkat çekti. Gümrükçüoğlu, “MÜSİAD bu milletin, bu vatanın dişi ile tırnağı ile sanayici ve işadamı olmuş insanlarının topluluğu. Bu nedenle MÜSİAD bu ülkenin, bu vatanın geleceği için çok çok önemli. MÜSİAD’ın bu ülkenin en büyük kuruluşu olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Trabzonlulara vaat ettiği projelerin Trabzon’u geleceğe taşıyacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Trabzon için çok büyük adımlar atılıyor ve atılmaya da devam edilecek. Bu adımlar mali portreleri çok büyük adımlar. Sayın Başbakanımız tarafından bizzat Trabzon’a söz verilen adımlar. Başbakanımızın Trabzon’a vaat ettiği önemli adımlar. Trabzon’a yeni yapılacak havalimanı. Havalimanının hemen kuzeyine yapılacak. Onun çalışmasını Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak yaptırdık. Ordu-Giresun havalimanı gibi bir havalimanı yapılacak. Demiryolu, yatırım adası, şehir hastanesi bunlar vaat edildi. Güney çevre yolu vaat edildi. Mevcut Tanjant yolu ve Kanuni Bulvarı’ndan sonra bizzat Eynesil sınırından Of sınırına kadar vaat edildi. Güzergahını daha önce ki baz proje üzerinde değişiklikler yaparak çalışmaktayız. Başbakanımız tarafından vaat edilen ikinci kamu üniversitesi de bu şehir için çok önemli.  Ayraca Karakaya Barajı da çok önemli bir yatırım olacak. Diğer vaat edilen yatırımlarla birlikte şehrimizin cehresi değişecek” ifadelerini kullandı.