Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Geliştirme ve Üretme çalışmalarında açık ara Karadeniz birincisi olduğu ifade edildi.
Büyük ödüle layık görülen 6 projenin 6’sı da Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Çalışmalarının olduğu kaydedilirken başarıların devam edeceği ifade edildi.
 
Son yıllarda yapılan atılımlarla yakalanan akademik başarılara, proje geliştirme ve üretme çalışmaları da eklendi ve bu hareketlilik Trabzon da meyvelerini vermeye başladı.
 
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü, aralarında "Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane"nin bulunduğu gruptan birinci seçilerek tarihi bir başarıya imza attı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca 2012/9 genelge ile başlayan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen eğitim ve öğretim alanında özgün uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" için bölgemizde saha çalışmalarında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı jüri üyeleri, toplam 12 eseri inceledi. 
 
Yapılan değerlendirmeler neticesinde  6 proje (çalışma) bölge ödülüne layık görüldü. Bu projelerin hepsi (6) Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmalarıdır.
Akademik başarıların yanı sıra, proje üretme alanında da her geçen yıl kendini geliştiren Trabzon, bu yıl büyük bir atılım gerçekleştirerek  bölgesinde açık ara birinci oldu.
2016 Bölge Ödül Töreni için henüz tarih ve yer belli değil ancak kasım - aralık ayı içinde yapılması bekleniyor.
2015' te tek eserle temsil edilen Trabzon, aynı zamanda Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi ödül törenine de ev sahipliği yapmıştı.