Ziyarette açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Merkez İlce Başkanı Temel Altunbaş, İŞKUR çalışanlarının durumu ile ilgili Ankara'da yaptığı çalışmaları ve gelinen durumu değerlendirdi.

İŞKUR aracılığıyla bu güne kadar peyder pey bir çok insanın iş imkanı bulduğunu kaydeden Altunbaş, " Fakat son yapılan projede Çalışma ve sosyal güvenlik bakanımız Faruk Çelik Trabzon ziyaretinde kendilerine İŞKUR yeni ödenek çıkarılmasını talep ettik, kendisi olumlu karşıladı. Ardından Bakanımız Erdoğan Bayraktar bitirici hamleyi yaparak İŞKUR'a yeni ödenek çıkarılmasını sağladı. Sayın bakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bakan Erdoğan Bayraktar Trabzon için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.
Bölgede işsizlik oranının yüzde 10'larda olduğunu kaydeden Altunbaş, "Dinimiz kardeşlerine yardım etmeyi emreden bir din, biz de bu emri yerine getirmeye mecburuz. Bunun dışında işsizlik sorunu Türkiye'nin sorunudur, ancak AK Parti döneminden önce işsizlik oran yüzde 22 iken şimdi yüzde 9'larda. Bu da demek oluyor ki artan nüfusa rağmen hamdolsun işsizliği azaltıyoruz. Tabi ki bu bölgedeki işsizlik oranı yüzde 10'lar dadır. Her bölgenin oranı aynı değildir. İşsizliğin minimum düzeye indirilmesi için hükümet olarak büyük gayret sarfetmekte. Her geçen gün işsiz vatandaşımız artıyor. Kimi mezun oluyor, kimi işten çıkarılıyor, kimi daha okurken çalışmak zorunda kalıyor. İşte burada da İşçi Bulma Kurumunun önemi ortaya çıkıyor. Binlerce vatandaş umut kapısı olarak bu kapıyı çalıyor. Bizde bu kapıdan insanlarımız boş dönmesin diye iktidar olarak bir çok proje yaparak peyler pey insanlarımıza iş imkanı sunuyoruz. Ama buradan vatandaşlarımıza da sorumluluklar düşmektedir. Bir çok alanda kurslar acılıyor, bu kurslara katılmalarını istiyorum. Hatta öyle güzel projeler yapıldı ki vatandaşlarımız bunlara iştirak etmiyor. Mesela iş kura kayıtlı iş yerleri kendilerine eleman lazım ise gelip İŞKUR’a müracaat ediyor. İŞKUR’a bu iş yerine hangi alanda işci lazım ise o iş yerine 1 yıl maaşını ve sigortasını ödemek kaydıyla bu ödenekleri karşılıyor. Bu bağlamda AK Parti yaptıkları ortadadır. Son yapılan çalışmalar ile sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın katkılarıyla Trabzon İŞKUR İl müdürlüğüne yeni bir ödenek aktarılarak bir çok işçimiz bu bağlamda iş bulacak. Ben yeni yapılacak olan bu projede ödeneğin gelmesini sağlayan Erdoğan Bayraktar'a bu manada minnettarız ifadelerini” kullandı.