Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü İl Müdürlüğü’nün Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü ile Bilim ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak yeniden yapılandırılmasının ardından Bilim ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olarak atanan Mehmet Şafak ve Gümrük ve Ticaret İl Müdürü olarak atanan Hatice Akça, Trabzon TSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.

“Sanayi ve ticaret birbirini tamamlayan iki önemli faaliyettir”

Yeni yapılanmanın ve Müdürler Şafak ve Akça’nın görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Hacısalihoğlu, sanayi ve ticaret, üretim ve satış yönüyle birbirini tamamlayan iki önemli faaliyettir. Amaç, hem sanayinin hem de ticaretin gelişmesidir. Yeni yapılanmanın da bu amaca yönelik faydalı sonuçlar doğuracağını ümit ediyoruz” dedi.

“Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine önem veriyoruz”

Trabzon ekonomisinde sanayi ve ticaretin birbirine yakın ağırlıklarda olduğunu dile getiren Hacısalihoğlu, “Trabzon’da sanayi, ağır sanayiden çok KOBİ ölçeğinde gelişmiştir. Bizim özellikle üzerinde durduğumuz konu ise katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine yönelik KOBİ tarzında bir sanayinin gelişmesidir” diye konuştu.