Hacısalihoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen tüm fuarlara üyelerimizle birlikte katıldık. Günümüzde bir ürüne katma değer yaratmak için üretimin yanında tanıtım ve pazarlama da büyük önem taşıyor. Bunun için kalite ve pazarlamaya öncelik verilmesi lazım. Anadolu’da yöresinin adıyla tanınan, tescillenen çok sayıda gıda, el sanatı ve sanayi ürünü var. YÖREX, kültürel değerlerimiz açısından da tam bir tanıtım yeri. Dolayısıyla bu sene Trabzon ve Karadeniz kültürünü de Antalya’ya taşımak istiyoruz" diye konuştu.

ÇARŞIBAŞI KEŞANI YÖREX’TE

YÖREX’te yöresel ürünlere ticari anlamda yaygın erişim imkanı yaratabilmesini hedeflediklerini kaydeden Hacısalihoğlu, "Bu yıl da Fuarda, coğrafi işaret almış ya da henüz almamış olan, yöresinin adıyla anılan ya da yöresinin adıyla anılması istenen, bu adla ticari değer kazanmış ürünleri tanıtmak; pazarlarını geliştirmek; yeni pazarlar yaratmak ve bu ürünlerin ticari değerini arttırmak için yatırımcıları teşvik amacıyla tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünlerimiz sergileyeceğiz" dedi.

Hacısalihoğlu, Çarşıbaşı Keşanı, Trabzon hasır bileziği, Sürmene bıçağı, Tonya tereyağı, Vakfıkebir ekmeği, fındık, çay, Hamsiköy sütlacının ziyaretçilerle buluşturulacağını bildirdi.