Yaklaşık 4,5 saat süren toplantıda gündem gereği alınan kararlar hakkında bilgi veren Kent Konseyi Başkan Mustafa Yaylalı, kararların oy birliği ile alındığını söyledi. Başkan Yaylalı, gündemdeki en önemli konulardan birisinin Kalkınma Mahallesi Farabi Hastanesi yolu olduğunu belirterek, söz konusu alanda bulunan KTÜ Farabi Hastanesi, eczaneler, öğrenci yurtları, öğrenci evleri, konutlar, kafeteryalar ve lokantalar ile bölgede bir ilk olacak olan inşası devam eden yoğun bakım biriminin de dikkate alınarak ulaşım sorununa biran önce çözüm üretilmesi için Trabzon Belediye Meclisi’ne yazı yazılmasına karar verildiğini belirtti.

Yaylalı, alınan kararlara ilişkin olarak, “Atatürk Alanı’nda 2.etap proje çalışmalarına esas olmak üzere Tansa Binası (Eski Mola Oteli), Eski Belediye Binası ve Eski Belediye Sosyal İşler Binasının yeni işlevlerine öneride bulunulması hakkında; Tansa (Eski Mola Oteli) Binası için yöresel ve yok olmaya yüz tutan el sanatları ve sanatsal etkinliklerin gerçekleştirileceği bir sergileme alanı, eski Belediye binası için Sanatsal ve Kültürel eserlerin sergileneceği Kent Müzesi, eski Sosyal İşler Binası için konukevi olarak önerilmesine karar verilmiştir. Trabzon Belediyesi’nce Yenimahalle Eski Fuar Alanında yapılması planlanan Trabzon Bilim Merkezi hakkında; bu alanın en uygun alan olmamasına rağmen, ulaşım problemlerinin çözülmesi kaydı ile uygun bulunarak desteklenmesine, bu görüşün Trabzon Belediyesi’ne bildirilmesine karar verilmiştir” dedi.

Başkan Yaylalı, Vatandaş Karnesi çalışmaları hakkında da bilgilendirme yaptıklarına işaret ederek, “Yürütme Kurulu üyelerinin konu hakkında detaylı görüşlerinin yazılı olarak beklenmesi yönünde görüş birliğine varıldı” dedi.

KALDIRIM İŞGALLERİNE DİKKAT ÇEKİLECEK
Kaldırım işgallerinin önüne geçilmesi için yapılması gerekenler hakkında; hem işgaliyeler için doğru kriterlerin tespit edilmesi, hem de işgaliye dışında kalan kaldırım işgalleri konusunda ağır cezai yaptırımların uygulamaya konulması konusundaki görüşlerinin Trabzon Belediye Meclisi’ne bildirilmesi yönünde de fikir birliğine vardıklarını dile getiren Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, “İskele Caddesindeki tarihi çeşmenin korunması ve geleceğe taşınması amacı ile yapılması gerekenler hakkında; tüm caddenin birlikte tarihi dokusuna uygun halde düzenlenmesi ve yapının korunmasının istenmesine karar verilmiştir” dedi.

UZUNSOKAK AÇIK AVM YİNE GÜNDEMDE
Uzun Sokak Açık AVM çalışmaları hakkında; sokakta bulunan tüm esnaf, tüccar ve kullanıcılara yönelik bir anket yapılmasına ve bu anketle ilgili olarak KTÜ ve TESOB’dan destek alınmasının uygun olacağını ifade eden Başkan Yaylalı, ayrıca Trabzon Sanatevi’nden gelen sanatsal ve kültürel etkinliklerde kentteki salonlardan indirimli olarak faydalanılması konusunun uygun görüşle ilgili kurumlara iletilmesi konusunda ortak karar alındığını kaydetti.

Toplantıda Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yayalı ve yürütme kurulu üyeleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne ev sahipliği için, toplantıya KTÜ adına son kez katılan ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu’ndaki görevini KTÜ’den başka bir arkadaşa devredecek olan Prof. Dr. Selahattin KÖSE’ye de bugüne kadar gösterdiği özverili çalışmalar ve katkıları için teşekkür etti. Prof. Dr. Selahattin KÖSE de Trabzon Kent Konseyi çalışmalarına bundan sonra da farklı şekillerde katkı koymaya devam edeceğini belirterek, yürütme kurulunda bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi.