61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Köprübaşı İlçesinde aşırı yağmur nedeni ile derelerdeki su oranının arttığını öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; yağan yağmur ilçe merkezlerinde küçük çaplı hasarlara neden oldu. İlçe’nin mahalle yollarının kapalı olduğu öğrenildi. Belediye’nin anons ile uyarıda bulunarak sel felaketi ola bileceği yönünde uyarılar yaptı.

Hopa ve Arhavi'den sonra Köprübaşı'da da sel ve heyelan dere yataklarına düşünce biriken suyun bir anda taşması sonucu bir kişi sel sularına kapıldı.Öğretmen olduğu öğrenilen kişi ayağı kırık halde kurtarıldı.

Köprübaşı Sürmene yolu kapalı.İlçe merkezinde sel suları işyerlerine büyük zarar verdi.

Elektrikler kesti.Telefonlar sağlıklı çalışmıyor.İlçe büyük bir panik var.Ayrıca bir çocuğun kaybolduğu ileri sürülüyor.

Öte yandan İlçe Merkezinde bulunan vatandaşlar köylerde bulunan evlerine gidemedikleri öğrenildi. HES barajlarının aşırı doluluk nedeni ile kapaklarının kontrollü şekilde açıla bileceği ifade edildi.

BEŞKÖY'DEN HABER YOK
1998 yılında 47 kişinin hayatını kaybettiği Köprübaşı Beşköy mahallesine henüz ulaşılamadı.Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait iş makinelere ilçe merkezine gelerek Sürmene-Köprübaşı karayolu ulaşıma açıldı, Yağmur durdu.Ancak Manahoz deresinin vahameti devam ediyor.Ayağı kırılan öğretmenin sağlık durumu iyi.

BEŞKÖY'DE CAN KAYBI YOK
Köprübaşı'nda meydana gelen sel ve heyelan sonrası Beşköy'e halen ulaşılamazken, telefon bağlantısıyla bilgi alınmaya başlandı.Beşköy'de şu anda elektrik yok.Birkaç yerde toprak kayması söz konusu.Ancak mahallede ölü ya da yaralı olmadığı kaydedildi.
Köprübaşı' merkezde Jandarma karakolu ve MHP binasını tamamen su bastı.

Köprübaşı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi'nin arka kısmında heyelan gelmesi sonucu binalar hasar gördü..
Yağmur durmasının ardından Mahalle yollarının açılmasına için çalışmalar başladı.