Sosyal medyadan yazarlığa! Şehre gelerek imza töreni yaptılar

Trabzon Kristal Kitapevi, şehre getirdiği yazarları okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. İki genç yazarı okurlarıyla bir araya getirdi. Güney Kore’de yaşayan ve hayatını kitaplaştıran Didem Duygu Demir’i ve blog yazarlığından kitap yazarlığına sıçrayan genç yazar Koray Yersüren’i okurlarıyla buluşturdu. İki genç yazarın imza günü oldukça yoğun geçti. Yazarlar büyük ilgi gördü.

YAZARLARA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kristal Kitapevinin sahibi Muhammet Taflan bundan sonra bu tür etkinlikleri artıracaklarını belirterek, “Yazarımız Didem Duygu Demir, Güney Kore’de yaşıyor. Hayatını kitap yapmaya karar verdi ve ‘Kore’deki Çatı Katımdan Sesleniyorum’ adlı kitabını okurlarıyla buluşturdu. Diğer arkadaşımız Koray Yersüren ise ‘Gözlük’ adlı kitabıyla Kristal Kitapevi’nde sevenleriyle buluştu. 
2004 yılında kitapevini açtık ve birçok yazarımızı okurlarıyla buluşturduk. Yazarlarımızın kitapları Efesus Yayınlarından çıktı. Yayınevi genellikle sosyal medyada yayınlanan yazıları kitaplaştırıyor. Çünkü sosyal medya çok büyük bir platforma sahip. 
İki yazarımız da bugün okurlarıyla bir araya geldi ve kitaplara Trabzonlu gençler tarafından büyük ilgi oldu. Eylül ayında da Kristal Kitapevi olarak yazarlar getirip okurlarıyla buluşturmayı düşünüyoruz” ded.

YAŞADIKLARIM BENİ YAZAR YAPTI

Yazarlardan Didem Duygu Demir kitap hakkında şunları söyledi; “Yaşadıklarımı biriktirdim. İlk sosyal medya hesaplarına yazmaya başladım. Zor günler geçirdikten sonra kitap yazmaya karar verdim. Beş yıldır Kore’de yaşıyorum. Bu kitap beş yılın bir birikimi. Ama kitabı kısım kısım yazacağım. Bu kitap ilk 6 ayımı anlatıyor. Diğer kitabım da 6 ay sonra çıkacak. Kasım ayında Tüyap Kitap fuarı’nda olacağız. Trabzon’a ilk kez geldim. Burayı çok sevdim.” 

BLOGDAN KİTABA

Koray Yersüren ise yazarlığa blog yazarlığı olarak başladığını belirterek ilerleyişini şu şekilde anlattı; “İlk başladığımda düşüncem kitap yazmak değildi. Liseden beri blog yazarlığı yaptım. Film eleştirileri yazıyordum. Daha sonra yazarlığı bir deneyeyim dedim ve ortaya bu eserim çıktı. Genç yazarlar genç okurlar demektir. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.”


Yazar Didem Duygu Demir ve Koray Yersüren kendilerine gösterdikleri ilgilen dolayı Trabzonlulara ve Trabzon Kristal Kitapevi’ne teşekkür etti.