Zonguldak Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği 11. Olağan Kongresi yapıldı.

Zonguldak Genel Maden İş Sendikası'nda (GMİS) gerçekleşen kongreye Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, MHP Zonguldak Belediye Başkanı Gürkan Gülay, Genel'Maden İşçileri Sendikası Yönetim'Kurulu üyesi Muharrem Sarıçam, çeşitli sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ve dernek üyeleri katıldı.

Kongre Divan Kurulu Başkanlığına Turgut Hamzaçebi'nin seçilmesinin ardından açılış ve yoklama alındı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından faaliyet raporları, gelir gider raporları, denetim tutanağı ve tahmini bütçe okunarak devam etti. Kongrede konuşan Zonguldak Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak 24.04.2011 tarihinde seçtiği yönetim kurulunun yaptığı faaliyetleri anlattı. Bayrak yaptığı konuşmada şunları söyledi. Üzülerek söylemek istiyorum ki 2013 yılın başlatmış olduğumuz üye kampanyamıza Trabzonlu hemşerilerimiz gereken ilgive alakayı göstermemişlerdir. Zonguldak'ta yaşayan Trabzonluları dışında bizlere daha fazla ilgi ve alaka gösterildi. Günümüzde dernekçilik zor yapılan bir iş haline geldi. Tabela dernekçiliği yapacaksanız sözüm yok. O iş kolay. Hedeflerimiz arasında derneğimize yeni bir mülk almak olacak. Üyelerimize İstanbul'da bulunan hemşehrileri derneklerimizde olan Kart 61 örneği alışverişinize kolaylık sağlayan sistem üzerinde çalışacağız. Fakir öğrencilerimize burs vermeye devam edeceğiz. Sosyal faaliyetlerimizi güçlendirerek artırmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızla örf ve adetlerimizi tüm Karadeniz yöresine hitap etmeyi amaçlıyoruz".

Yapılan konuşmaların ardından mevcut başkan Ahmet Bayrak'ın karşısına aday çıkmaması nedeniyle seçimler yapılmadı ve tekrardan Bayrak'a başkanlık yetkisi verildi. Zonguldak Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği 11'inci Olağan Kongresi sonucunda yeni kongre listesi şu şekilde belirlendi: "Yeni yönetim kuruluna, Ahmet Bayrak, Coşkun Özdoğan, Münir Özdurugan, Bayraktar Aydın, Fikret Koç, Erdal Akgünoğlu, Yaşar Güven, Murat Bahadır, Mehmet Koçal, Kibar Arıkan, Mahmut Kefelioğlu, Tayfun Kara, Faruk Demirci, Mustafa Çakır, Yılmaz Altuntaş, denetim kuruluna Salih Uzunbaş, Şakir Bahar, Demirhan Demircioğlu, danışma kuruluna ise Yılmaz Yıldırım, Mustafa Çıtlak, Rıfat Dağdelen, Temel Küçük, Erol Şeref, Şakir Aliyazıcıoğlu seçildi. - Zonguldak