61SAAT HABER SERVİSİ - İlk olarak ulaştığımız CHP İl Başkanı Turgay Güngör, Trabzon Limanının şehrin içerisinde yer almasını doğru bulmadıklarının altını çizerek  “Bu Limanı kruvaze liman veya halka açık bazı etkinliklerin yapılacağı sosyal donatılarla bezeyip halkın hizmetine sunmak lazım. Şu haliyle kentin içinde kentte kapalı kesinlikle o öneriye katılıyorum. Limanın Trabzon’da oradan kalkması lazım. Bu önemli bir adım olur.
 
TRABZON LİMANI TURİZM AMAÇLI OLABİLİR
Turizm amaçlı kullanılabilir. Halka açık sosyal donatılar olabilir. Restoranlar olabilir, kafeler olabilir. Orayı bir şekilde halka açıp halkla bütünleşecek kullanım şekline getirmek lazım. Sadece limanda işi olanların girip çıkacağı ortam var. Her türlü sosyal etkinliklere kapalıdır.
Trabzon’da gerçekten ticaret merkezi. Önemli kenttir. Bunun için daha donanımlı şehrin dışında iyi bir liman yapılması gerekir” dedi.
 
BİR ÇOK İLDE LİMANLAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINDI
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’da, limanın şehrin dışına taşınması gerektiğini kaydetti. Gürdoğan, “Trabzon’a derin deşarj limanı lazım. Liman şehrin içinde kaldı. Lojistik merkezi istiyoruz. Yatırım adası uygun bunun için. Burası Albayrakların, istiyorlarsa o limanı yapsınlar.. Şehrin içinde liman dünyanın hiç bir yerinde yok. Büyükşehirlere gittiğinizde hemen hemen hepsinde şehrin dışına taşındı. Azerbaycan’da Bakü’de şehrin içinde vardı, şimdi şehrin dışına çıkarıldı. İstanbul’da Karaköy’de vardı, o da şehrin dışına taşındı.
Burası sadece turistlerin gemilerinin geleceği, yolcu gemilerinin geleceği bir liman olarak kullanılabilir. Şehrin içinde zaten trafik sıkıştı. Kaldı ki bu liman Trabzon’a da yetmiyor” diye konuştu.
 
TRABZON’A MADEN LİMANI LAZIM
Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı ise, Trabzon’un acilen Maden Limanını ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Yaylalı, Yatırım Adası yani o bölge uygun mu değil mi üzerinde çalışılması lazım ama Trabzon’un ciddi şekilde maden limanına ihtiyacı var. Hem maden limanına hem de maden limanını gerisinde paketleme, depolama tesislerine ihtiyacı var. Böylece biz  Değirmendere Vadisini, Turizm Vadisini kömürden kurtarmış olacağız, Bayburt’tan Gümüşhane’den gelen madenleri de kent merkezine sokmadan limanla dışarıya göndermiş olabileceğiz. Böylece kentin içinde ki ciddi kirliliğin de önüne geçmiş olacağız.

DEĞERMİNDERE VADİSİ DE KURTULUR
Değirmendere turizm vadisi, o vadiyi de temizleme noktasında önemli bir adım atmış olacağız. Sadece bir maden limanını Trabzon’a kazandırarak. Mevcut Limanda, dip taraması veya başkaca düzenlemelerle yine liman ama farklı amaçlarla görevini gerçekleştirilebilir diye düşünüyoruz.
Kurvaziyer liman olabilir. Turizme yönelik tesislerle de güçlendirilerek hayatını devam ettirebilir. Ama bugün itibariyle çok ciddi şekilde maden limanına ihtiyacımız var. Bu Arsin Yatırım Adasında mı olur, yoksa başka bir yerde mi olur o da ayrıca çalışma konusudur... “ dedi.