61SAAT HABER SERVİSİ  Trabzon’un Maçka İlçesinden 20 km yukarda Karaağaç yaylası mevkiinde silah sesleri yükseldi. Bölgede terör örgütü mensuplarının bulunduğu ihbarı üzerine  devriye faaliyetinde bulunan Jandarma personeli ile Karadeniz grubunun uzantısı olduğu değerlendirilen PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktığı kaydedildi. Çıkan çatışmada uzman Çavuş Osman Çetingöz şehit düştüğü kaydedilirken görgü tanıklarının ifadesine göre olay yerine ambulansların sevk edildiği bildirildi.

Çatışma bölgesine çok sayıda Jandarma Komando timi sevk edilirken bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı... Bölgede şuan da yoğun şekilde sis bulunduğu PKK'lı hainlerin de bu sisten faydalanarak saldırıyı düzenlediği belirtiliyor... 

MAÇKA'DA HAİN SALDIRIDA UZMAN ÇAVUŞ OSMAN ÇETİNGÖZ ŞEHİT DÜŞTÜ
Macka'da ki hain saldırıda şehit uzman Çavuş Osman Çetingöz'un, olay yerinden ambulansla alındıktan sonra ilk müdahalesinin Maçka Devlet Hastanesinde yapıldığı bildirildi. Çetingöz, daha sonra Polis ve Jandarma'nın oluşturduğu konvoyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine sevk edilerek burada tedavi altına alındı. Acil servis girişinde doktorların hazır beklediği ambulansın gelmesinin ardından yaralı askerimizin vakit kaybedilmeden hastanede tedavi altın alındığı belirtildi. Tedavi altına alınan uzman Çavuş Osman Çetingöz şehit düştü.

TRABZON'DA ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI
Şehit Çetingöz'ün acılı ailesi Kocaeli'nden Trabzon'a getirildi. Trabzon'un Ortahisar İlçesi Söğütlü Mahallesi'nde bulunan Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törenle askeri uçakla memleketi Yozgat'a gönderildi.

TRABZON VALİSİ YAVUZ: ''TEK KİŞİLİK TEMAS''
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada "Maçka ilçemiz kırsalında tek kişilik temas sağlandı" dedi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, konuyla ilgili açıklama yapılacağı bildirildi.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA
Trabzon Valiliği'ndan, Maçka ilçesinde yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde yürütülen istihbari çalışmalar ile elde edilen veriler kapsamında Maçka ilçemiz kırsalında icra edilen önleyici güvenlik faaliyeti esnasında sağlanan temasta bir Uzman Jandarma personelimiz yaralanmış olup, faillerin etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışma devam etmektedir" denildi.

KÖSEOĞLU: "BAŞARAMAYACAKSINIZ"
Trabzon Ak Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Maçka'da gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili, mesaj yayınlarak, "Hain teröristlerce Maçka'da dağlarda iz peşindeki askerlerimize açılan ateş sonucu yaralanan bir askerimize acil şifalar dilerim. Hainlere Karadeniz geçit vermez. Başaramayacaksınız" dedi.

3 POLİSİMİZ ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ...
Geçen yıl 19 Temmuz'da PKK'lı bir terörist grup yolda devriye faaliyetinde bulunan polislerimize pusu kurmuş, çıkan çatışmada 3 polisimiz şehit düşmüştü.

YENİ GELİŞMELER OLDUKÇA BURADAN PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ...