61SAAT HABER SERVİSİ

2015 Genel Seçimleri öncesi yaklaşık 4 ayda kurulan Merkez Parti'nin il başkanlığı Trabzon'da bugün açıldı.

Açılış öncesi Zorlu Grand Otel'de konferans veren Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı konuşma yaptı. Konferansa Merkez Parti Genel Sekreteri Yaşar Yazıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çebi ve Metin Hacımustafaoğlu, Genel Başkanlık Danışmanı Abdullah Aydınlı, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Züh ve Yasemin Mengelboy katıldı.

'SİYASETİ YENİDEN OLUŞTURACAĞIZ'

Konferansın ilk konuşmasını yapan Merkez Parti Trabzon il Başkanı Ekrem Çapkınoğlu,"3.5 ay gibi kısa bir süre içinde kurulan Merkez Parti bugün Türkiye'de adından söz ettirmeye ve her geçen gün milletin teveccühünü almaya başlamıştır. Partimiz toplumda yer alan şeffaflık, adalet, özgürlük ve hakça talep paylaşımlarını dile getiren kararlı ve büyük Türkiye'nin, siyasetini her alanda yeniden oluşturmaya çalışan bir siyasi partidir. Özellikle son yıllarda kapkaçlaştırılan, ötekileştirilen aldatılan kandırılan ve toplumun her kesimini kucaklaşmayı amaç edinmiş partiyiz. Türk siyasetinde yer akan partilerimiz kendilerini tavan oluşturmanın yolu olarak toplumu ayrıştırmayı ve bölmeyi hedef olarak belirlemiştir. Biz ayrıştırmaları ortadan kaldırmak için amaç edinmiş bir partiyiz. Millete yalan söylemeyeceğiz. Şahsi menfaatlerini düşünen bir siyasi parti olmayacağız. İnanmanın imkandan, imanın paradan daha güçlü olduğunu ortaya koyarak. Siyasete yeni bir ruh yemin etmiş bir buluşma partisiyiz. Hedefimiz büyük önder Atatürk'ün muhasır medeniyetler seviyesine ulaştırmayı hedef belirlemiş, bugünkünden çok farklı çok daha kalkınmış barış ve refah dolu bölgesel bir güç olacağız. Bizim bağımız pozitif hukuk ve milletimizdir. İnançlara saygılı bir partiyiz. Biz belirli bir siyasi görüşün değil Türkiye'nin partisiyiz" açıklamalarında bulundu.



'100 GÜNDE KURACAĞIMIZA İNANMADILAR'

Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çebi ise, "Yeni bir siyaset parti anlayışı hedefleyerek yola çıktık. 25 yıla yakın siyasetin içinde olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Toplam ortalama 100 günde tıpkı Trabzon'da olduğu gibi Anadolu'nun her ilinde teşkilatlanmış ve kongresini yapmış bir siyasi parti göremezsiniz sayın hemşerilerim. Yılbaşına geçen iki ay içerisinde görüştüğüm bazı insanlarımız bu değerli arkadaşlarımıza biz 100 günde teşkilatlanacağız. Genel kurulunu yaparak partimizi seçimlere hazır vaziyete geçireceğimizi söylediğim zaman bazı arkadaşlarımız samimi olarak bunu dinledi bazı arkadaşlarımız ise bıyık altından güldü. Allaha çok şükür ki bugün Trabzon havalimanında başlayıp devam eden coşkuyla tek başına İktidara gelebileceğimizi gördük. Kavga yerine dostluğu yapan sloganlarla yola çıkacağız. " ifadelerini kullandı.

'TRABZON KARARDENİZ'İN HAREKET NOKTASIDIR'

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Trabzon'da ilgiden dolayı heyecanlandıklarını ve seçim için Trabzon'un kendilerine büyük bir moral verdiğini altını çizerek, "Trabzon'da gördüğümüz manzara ile Merkez Pati olarak doğru bir yolda olduğumuzu gördük. İl başkanımıza ve ilçe başkanlarımızın azmini gördük. Bu vesile ile Trabzon'da moral bulduk ve iktidar için bir basamak daha yükseldik. Trabzon'un çok çalışması lazım. Trabzon siyaset anlamında çok önemli bir şehrimiz. Birlik ve beraberliği buradan başlamamız lazım. Trabzon Karadeniz'in haraket notkasıdır. Buradan başlayacak hareket bütün yer yeri sarar.  Trabzonlular burada güzel bir yer yapmış ve inşallah iktidar olduktan sonra da görüşürüz. Biz söz veriyoruz iktidar olduktan sonra da kapımızı kapatmayacağız. Sadece sözümüzle değil fiillerimizle de hep beraber yapalım. Özellikle Karadeniz bölgesini, buradaki insanların kalp gözleri biraz daha fazla açık, memleketimizin birlik beraberliğine burada başlamamız lazım.  Bu sebeple Trabzon Karadeniz bölgesinin önemli bir hareket noktası buradan başlayacak heyecan başka yerleri de saracaktır. Şimdiye kadar sıkıntıların kaynağı Rize olduğu için orada daha bir el birliğiyle çalışmamız lazım. Rizeliler Trabzonlulardan  5 misli daha fazla çalışması lazım çünkü şimdiye kadar olan günahlarını bertaraf etmeleri gerekiyor. Rize nasıl çalışmasın 80 yılda yapılanlar 10 yılda onda bir fiyatına satıldı. Dini meseleler tahrip edildi hukuk yerle yeksan oldu." ifadelerini kullandı.

'YALANIN OLMADIĞI ADALETLİ PARTİYİZ'

Türkiye var olmayan bir siyasetin olacağını söyleyen  Karslı, "Bütün samimiyetimizle söylüyorum. Türkiye'de olmayan siyaset olacak Merkez Parti'de. Şahsı menfaatlerimiz için değil. Kendimizi size anlatmamız değil. Hayatımızı geçindirmek için meslek ettiğimiz yol değil. Temelde yalanın olmadığı hukukun  ve adaletin olduğu bir partiyiz. Temelinde bu var. Bu noktada ittifak etik. Hedefimizi size milletimizin menfaatlerini gerçekleştirmek için yola çıktık" açıklamasında bulundu.

'CUMHURBAŞKANI KADDAFİ VE SADDAM YOLUNDA'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi süreci hayatında Türkiye'ye bekleyen tehlike hakkında da konuşan Karslı, "Ahmet Necdet Sezer döneminde kaç defa kriz yaşanmasına rağmen büyüme oranımız %5'in üzerindeydi. Abdullah Gül ile büyümeye baktığımızda ise bu oranlar düştüğünü görürüz. Çünkü denetim yok. Denetimin olmadığı yerde başarı olmaz. Şimdi ise yeni Cumhurbaşkanı ile nereye gidiyorsunuz biliyor musunuz? Libya'nın Kaddafi'si yada Irak'ın Saddam'ı olma yolunda gidiyor Cumhurbaşkanı. Bu ülkemiz için büyük bir tehlikedir" dedi.

'PEŞMERGEYİ VALİMİZ BİLE ALKIŞLADI'

Terör örgütlerinin isminin değiştiğini ancak asıl amaçlarının aynı olduğunu söyleyen Karslı'nın, hükümetin tezkere çıkartarak peşmergelere geçişe izin vermesini değerlendiren Karslı, "Tezkere çıktı. Peşmergelerin başı olan Türkiye'ye kedi vermem diyenin askerleri topraklarımızdan Kobani'ye geçirildi. Ülke topraklarımızdan çiçeklerle kutlamalarla geçen peşmergelere Vali bile alkış tuttu. Çözüm süreci bozulmasın diye kendimize zarar veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, Trabzon il ve ilçe teşkilatı konferansın yapıldığı otelden çıkıp yağmurda Merkez Parti İl Başkanlığı'na yürüme gitmesi ise dikkat çekerken Karslı burada Merkez Parti Trabzon İl Başkanlığını ve Merkez Parti Ortahiar ilçe başkanlığının açılışına katıldı.

Öte yandan Merkez Parti ilçe başkanları ise şu şekilde;

Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Raci Gençosmanoğlu

Sürmene Engin Kol

Düzköy İlçe Başkanı Yusuf Gedik

Maçka İlçe Başkanı Engin Altuntaş

Çaykara İlçe Başkanı İbrahim Dündar

Yomra İlçe Başkanı Onur Hamzaoğlu

Araklı İlçe Başkanı Fatih Çebi