Hacısalihoğlu, “Bankacılık verilerini sürekli takip ediyoruz. Son iki aydaki mevduatta düşüş var. Mevduatın çekilmesini vatandaşın hazırdan yemesi veya mevduatın farklı yönlere kaydığı düşüncesindeyiz” dedi

Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Binbasgil’i makamında kabul eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, kendisine bölge ekonomisi hakkında bilgi verdi.
Başkan Hacısalihoğlu, ziyaretten bir gün önce Akbank Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü ile TTSO arasında oda üyelerine yönelik bankacılık işlem ücretlerinde bir takım indirim ve kolaylıklar ile kredi protokolü imzalandığını hatırlattı.

Hacısalihoğlu, bölgede ağırlıklı büyümeyi inşaat sektörünün taşıdığını ifade ederek ticaret sektöründe yaşanan hareketliliğine de komşu ülkelerden gelen turistler ve son dönemde de Arap ülkelerinden gelen turistlerin katkı verdiğini söyledi.

Bankada 100 bin TL kredisi bulunan bir işletmenin çek ile 1 trilyonluk bir mal hareketinde bulunduğunu, bu durumun iş adamlarının lehine olmasına rağmen suiistimallere de açık olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu iş adamlarının çekleri bir sermaye olarak kullandığını, dürüst esnaf ve tüccarın korunması gerektiğini belirtti.
Başkan Hacısalihoğlu, 4. 4 milyar seviyelerinde olan Trabzon’daki mevduatın son iki ayda düşüş yaşadığını belirterek 3.8 milyar seviyelerine düştüğüne dikkat çekti. Hacısalihoğlu, “ Bankacılık verilerini sürekli takip ediyoruz. Son iki aydaki mevduatta düşüş var. Mevduatın çekilmesini vatandaşın hazırdan yemesi veya mevduatın farklı yönlere kaydığı düşüncesindeyiz” diye konuştu.

RİSK UYGULAMASI GELİYOR
Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Binbasgil ise Türkiye’de halen hazırlıkları devam etmekte olan risk uygulamasının hayata geçmesi ile daha sağlıklı ve güvenli ticaret ortamına kavuşulacağını söyledi. Sistemin işletmeleri belirli kriterlere göre değerlendirerek risk derecelendirmesine tabi tutacağını ifade eden Genel Müdür Binbasgil, elde edilen verilerin ise belirli ücretler karşılığında herkesin erişebileceğini belirtti.
Binbasgil, “Risk değerlendirmesi için planlamalar yapılıyor. Uygulamaya girmesi bir takım suiistimalleri önleyecektir. Bankaların çek vermesi hakikatten çok önemlidir. : bu anlamda Akbank’ın iyi bir müşteri kitlesi var. Çek kullanılmasında dikkatli olmaya çalışıyoruz. Tüm bankacılık sektörünün buna dikkat göstermesi ekonomi için de önemlidir” şeklinde konuştu.

Öte yandan ziyarette Akbank Genel Müdür Yardımcıları Zeki Tunçay ve Kerim Rota, Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Bölge Müdürü Murat Can Korkmaz, Ticari Pazarlama Müdürü Buğra Gülsever’de katıldı.