Maçka ilçesinde diğer ilçelerin aksine geçmiş dönemde ilçe başkanlığı yapan Faruk Genç’in de yeniden aday olması ile iki listeli seçim yapıldı. Faruk Genç başkanlığındaki listeye karşı yarışan Muharrem Koç seçimi 90 oy alarak kazandı. Faruk Genç ve ekibi 49 oyda kaldı. Mevcut ilçe Başkanı Muharrem Koç MHP Maçka ilçe başkanı seçildi. Kongreye eski başkanlardan Muhammet Öztürk’te iştirak etti. Kongrede Divan Başkanlığı’nı İl Başkanı Nihat Birinci yaparken divan üyeliklerini ise Esiroğlu eski Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu ve il yöneticisi Atilla Efendioğlu yaptı.

Kongrede konuşan İl Başkanı Nihat Birinci, “Şer odaklarına karşı ülkemizi ayakta tutmak, bu millete derin nefes aldırmak için ‘Evet’ demeliyiz. Bu evet güçlü bir şekilde çıkmalıdır. Çünkü bu mücadeleleri verirken; kadim düşmanlarımız boş durmamış, hem dışarda hem de içerde yolumuza mayın döşemekten geri kalmamışlardır. Fetö; çok sinsice hareket etmiş, Türk İslam medeniyetini dünyaya hakim kılma bahanesi ile bazı insanlarımızı zehirlemiş, CIA ajanları haline getirmiştir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli çareyi milletimizin önüne koydu. Çare; Türk tipi Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Bu sistem değişikliğinin Türk milletinden onay alacağını biliyoruz” dedi.

MHP’den Demokrasi Örneği

Maçka Kongresinin de Milliyetçi Hareket Partisinin demokrasiye ve milletin tercihine değer verdiğini bugün bir kez daha gösterdiğini ifade eden Birinci, “İki listeli bir seçime gittik. Bu ilgi MHP’nin dimdik ayakta durduğunun ve milletin kurtuluş reçetesi olduğunun göstergesidir. Referandumdan sonra Milliyetçi Hareket Partisi muhalif düşüncelerin aksine büyüyerek yoluna devam edecektir. Maçka Kongremiz partimize ve milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Muharrem Koç Başkanlığındaki liste ise şu şekilde oluştu;

1 Arsun Yalçınkaya 8 Keramettin Keskin

2 Durmuş Çakmakçı 9 Emin Eyüpoğlu

3 Özer Özgen 10 Osman Akyüz

4 Erkan Yılmaz 11 Sezai Şahin

5 Ahmet Yazıcı 12 Kazım Çolak

6 Şener Kaya 13 Köksal Turan

7 Mustafa Arslan 14 Savaş Aydın