Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il kongresi, MHP’nin zirvesindeki kapışmanın en önemli ön hesaplaşması olacak.

MHP Genel Başkanlığı için tüm illerde hamleler yapan Trabzon Milletvekili Koray Aydın Trabzon için Muammer Demeli ismine sıcak bakıyor, Koray Aydın tarafı da bu isim üzerinde yoğunlaşıyordu.

Fakat ne olduysa dün Cemal Özçelik ismi birden gündeme geldi.

Aslında bu sürpriz değildi. Çünkü MHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığını barıktığında “Yoruldunuz mu, neden böyle erken bıraktınız” sorusuna “Belki daha yukarları hedefliyoruz” imasında bir yanıt vermişti Özçelik. Ayrıca Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’ı kendi yerine bırakarak, en önemli kuvveti de yanından ayırmamış, merkez ilçenin oylarını garantiye almıştı.

Mehmet Yılmaz ve yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde de Cemal Özçelik’in aday olması halinde topyekün kendisine destek vereceklerini ifade etmiş, hatta Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Mimoza Restaurant’daki toplantı da Cemal Özçelik’in aday olması halinde kendilerine tam destek vereceklerini açıkça ilan etmişti.

Görünen o ki Cemal Özçelik hesabını baştan yapmış ve il başkanlığına aday olacağını kafasına koymuştu.


Bu nedenle bir adım geri çekildi, daha ileri zıplamak için. Ve bu kararını da Mehmet Yılmaz’a söylemiş olsa gerek ki Yılmaz ortada hiçbir şey yoken sürekli Özçelik ismini zikrediyordu veya ters analiz yaparsak, Mehmet Yılmaz’ın aklındaki ve gönlündeki il başkanı Cemal Özçelik’ti. Sürekli onun ismini gündeme getirerek üzerinde bir baskı oluşturdu ve sonunda Cemal Özçelik’i ikna etti.

Eğer gerçekten Cemal Özçelik ismi MHP’nin Trabzon il başkan adayı olarak gündeme gelirse ne olacak. Muammer Demeli ismi etrafında toplanan Koray Aydıncılar, Özçelik’e de aynı desteği verecekler mi? Veya tepki koyup mevcut başkan Nihat Birinci’ye mi yönelecekler?

Aldığım bir diğer duyum ise Nihat Birinci ile genel merkezin seçimi alamacağı iddiaları üzerine bu hamle yine genel merkezin bir B planı olarak ortaya sürülmüş. Nihat Birinci ismine sıcak bakmayan merkez ilçenin Cemal Özçelik ismine yanaşacağı düşünülmüş.

Kartlar henüz açılmadı. Seçime 25 gün gibi uzun bir süre var. Muammer Demeli’nin geri adım atmayacağından hesapla bu seçimin Muammer Demeli ile aday olacağını alttan alttan duyuran eski Merkez İlçe Başkanı Cemal Özçelik ismi arasında geçeceğine kesin gözüyle bakanlar şu ihtimali de gözden kaçırmasın.

Cemal Özçelik’in oy çevresi Nihat Birinci’den ziyade Muammer Demeli’ye yakın isimlerden oluşuyor ve değişim istiyorlar. Yani Cemal Özçelik’i ortaya çıkarma planı Nihat Birinci’ninde bir planı olabilir. Muammer Demeli’nin oylarını baltalayıp seçimi almak Birinci için fena bir fikir değil. Evet MHP ile ilgili yapılan genel analizler bu şekilde. Yani her halükarda Trabzon’daki seçimlerde bir Koray Aydın, Devlet Bahçeli çekişmesi yaşanacak. Koray Aydın tüm kozlarını Trabzon için sahneye sürecek. Kaybetmesi Genel başkanlığı kaybetmesine eş değer bir sonuç olabilir. Bu nedenle Aydın’ın ve desteklediklerinin kaybetme lüksü yok. Tabi ki aynı şey Devlet Bahçeli içinde geçerli.