MHP Trabzon İl Kongre tarihi 15 Temmuz olarak genel merkez tarafından belirlenirken, gözler şimdi kimlerin aday olacağına çevrildi. Kongre sürecinde mevcut il başkanı Nihat Birinci’nin yanı sıra eski il başkan adayı Muammer Demeli ve ekibi ile eski merkez ilçe başkanı Cemal Özçelik’ın de il başkanlığı için ismi geçiyor.

KİMSE ADAY OLMAZ DEMİŞTİ


Bu isimler dışında bir isim çıkar mı bilemiyoruz ama şimdilik iki listeli bir yarışa kesin gözüyle bakılıyor. Bundan 1-2 ay önce il başkanlığı seçimleri konuşulurken il başkanı Birinci, “Ben aday olursam, başka kimse aday olmaz” diyerek çarpıcı bir mesaj vermişti. Dün kongre tarihi açıklanınca kendisini aradık ve bu sözleri hatırlatırken, adaylığını ne zaman netleştireceğini de sorduk. 


TEŞKİLATLARA GÖZ DAĞI GİBİ MESAJ


Birinci, “Kongre tarihi daha bugün belli oldu. Resmi işlemleri yeni başlattık. Adaylığımla ilgili önümüzdeki hafta sonu bir karara varacağım” dedi. Birinci, “Ben aday olursam başka kimse aday olmaz” sözleriyle ilgili ise, “Bakalım ne olur. Camialar layık olduğu ile yönetilir. Bakalım bu camia kime layıktır” ifadelerine yer verdi.