“ÖNCELİKLİ AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN DAHA İYİ, DAHA KALİTELİ BİR YAŞAM SÜRMESİDİR”
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon’un Ortahisar İlçesinde Uzun Sokak,  Kahraman Maraş ve Kunduracılar Caddelerinde esnafı ziyareti ederek alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti.  Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Milletvekili Balta “ Her zaman vatandaşlarımızın ve esnafların istek ve sorunlarını yerinde dinleyip çözüm üretme gayreti içinde olduklarını vurgulayarak "Cenazeden düğüne kadar halkın her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte olmak, onların dertleriyle dertlenmek beni ziyadesiyle memnun etmektedir. Biz gücümüzü önce Allah, sonra milletimizden alıyoruz. Bizi seçen vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. Sadece seçim zamanı değil her zaman vatandaşlara hizmet etmeyi kendimize görev edindik.  Öncelikli amacımız vatandaşlarımızın daha iyi, daha kaliteli bir yaşam sürmesidir. Biz bugüne kadar sorunları Meclis'in gündemine getirdik, bundan sonra da getirmek için gayret sarf edeceğiz” dedi.

“BALTA VE KÖSEOĞLU İŞADMLARIYLA BİRARAYA GELDİ”
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta daha sonra AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile birlikte Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesi hakkında istişarelerde bulunan Milletvekilleri Balta ve Köseoğlu daha sonra MÜSİAD üyesi iş adamlarıyla bir araya geldiler. Belirli periyodlarda Trabzon’da işadamlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden Milletvekili Balta “ İşadamlarımızın şehrimizle ilgili gerek sanayi gerekse ticari konularda göstermiş olduğunuz hassasiyet bizim için çok önemli.  Sanayi sektöründe gelen taleplerle ilgili, organize sanayi bölgemizin başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile istişare halindeyiz.  Organize sanayi bölgelerimize doğal gazın getirilmesi ve enerji nakil hatlarının tekrar güçlendirilerek devreye sokulması konusunda talepler var. Konuyu daha önce Trabzon’da işadamlarımızla bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Berat Albayrak, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve bizler yakinen takip ediyoruz. Doğalgaz konusu Arsin OSB’den başlamak üzere planlar çerçevesinde kullanılmaya başlanacak” dedi.

SİS DAĞI YAYLA ŞENLİKLERİ
Milletvekili Muhammet Balta Geleneksel Sis Dağı Yayla Şenliği’ne de katıldı. Bu yıl 198. Düzenlenen şenliklerin açılış töreninde bir konuşma yapan Milletvekili Balta “Yaylalarımız bizim çok önemli yerlerdir. Özellikle kültürümüzü, geleneklerimizi yansıtan, yayla göçleri ve yayla şenliklerine çok önem veriyoruz. Bakınız bu şenlikler 198. düzenleniyor.  Sis Dağı demek, horonun, eğlencenin, kültürün yanı sıra, aynı Bayrak altında şanla şerefle bir ve beraberce yaşamın tesis edildiği, yeni nesillere aktarıldığı yerdir demektir.  Yayla şenlikleri bir kültürdür. Bölgemizin kültürünü ve geleneklerini yeni nesle götürmemiz için çalışmalıyız. Uzun yıllar sürdüğümüz bu kültürü dünyada tanıtılmasını sağlamalıyız. Trabzon’umuz harika bir doğası var. Şehrimizin ve bölgemizin geleceği özellikle yayla turizmindedir. Bu anlamda son yıllarda önemli projeler hayata sokuldu. Bunun için çalışma başlattık. Yerli ve yabancı birçok turisti buralara çekerek turizm sektörünün gelişmesi için adımlar atıyoruz. Bu konulara büyük önem veriyor ve hassasiyet gösteriyoruz.  İnşallah daha da adımlar atacağız. Çalışmaya devam edeceğiz ve daha güzel olacak. Sis Dağı Yayla Şenliği’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın da katıldığı yayla şenliğinde Milletvekili Balta bişi yağlayarak keşkek ezdi.