61SAAT HABER SERVİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi kongreleri Sürmene’de start aldı. Sürmene İlçe kongresine MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Bakan adayı Hüseyin Örs, meclis üyeleri Ali Sağır, Davut Çakıroğlu, Derviş Köz, İsmail İnan ve çok sayıda partili katıldı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği kongrede mevcut Sürmene MHP İlçe Başkanı Hamit Küçükali aday olmazken yönetimindeki Coşkun Emirza tek aday olarak seçime girdi ve Sürmene MHP’nin yeni ilçe başkanı seçildi.

Kongrede konuşan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın iktiarı ve Cumhurbaşkanını ağır sözlerle eleytirdi.

TRABZON MHP 2 MİLLETVEKİLİNİ ÇOK KOLAY ALIR

Aydın konuşmasının ilk bölümünde  parti için çalışmalara ağırlık verdi ve teşkilatlara önemli uyarılarda buludu.
Aydın İktidarı hedef aldığı konuşmasının başında teşkilatlara genel seçimlerde Trabzon’a iki milletvekili almak için yapılması gerekenler konusunda önemli bilgilendirmelerde bulunarak ‘Çok yakında bir seçimi geride bıraktık. Mart ayında kıran kırana bir mücadele oldu. Kabul edelim biz MHP olarak mahale seçim geleneği olan bir parti olamadık. Ama geride bıraktığımız seçimleri bir fırsat bilerek çıkardığımız adaylarla tüm ilçelerde mücadele verdik. 
2011 genel seçimlerinde 70 bin oy aldık. 2014 Mart ayında yapılan mahalle seçimlerde ilçe belediye başkanları düzeyinde 109 bin oy aldık. Belediye başkanlığı düzeyinde de 100 bin oy aldık. Yani parti basamak atlayarak daha iyi bir noktaya geldik.
 Geldiğimiz noktanın iyi anlaşılması için şuna dikkat edin. Mahalli seçimlerde yapılan oylamada AK Parti yüzde 43 oy aldı. Genel seçime göre 2 milyon 300 bin kaybetti. MHP ise oylarını 2.3 milyon arttırdı. AK Parti’nin kaybettiği oy MHP’ye yansıdı.
CHP ise mahalli seçimlerde genel seçimlerde aldığı oyu aynen aldı.
Demek ki siyasi arenada iktidar yıpranmasından, olumsuzların yansıaması MHP’ye doğru oluyor. Bu bir siyasi tespittir. Türkiye’de yapılan bütün araştırmalarda ikinci parti sorusuna verilen cevaplarda bütün anketlerde birinci parti MHP çıkıyor. MHP hem AK Parti’ye oy verenlerin hem de CHP’ye oy verenlerin ikinci partisi konumunda. Bu parti için büyük bir avantajdır. Türkiye’nin geleceğini bu ikinci parti tercihlerinin oy kaymaları belirler.

Her parti yakın hedefe de bakar. Bizim belediye meclis üyeliğinde aldığımız 100 bin oyu, 120 bin bandının üzerine çıkardığımızda 2. milletvekilliğini de alıyoruz. Yakın hedef olarak bakıldığında mevcudu korumak ve üzerine biraz kattığımızda 2 milletvekili de MHP’nin olacaktır.

ALLAH ADINI KULLANARAK
NAMUSSUZLUK HIRSIZLIK

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın konuşmasında Ak Parti’ye yönelik de ağır eleştirilerde bulunarak ‘Türkiye bir parti devleti ile yönetilmektedir. Diktatörlüğün nazikçesi bu. Bu partinin basını var. Haram para ile kurulmuş. Geçen hafta adli tıp kurumu, başbakanın dinleme kasetlerinin gerçek olduğunu, montaj olmadığını ilan etti. Yani o duyduklarınızın hepsi doğru. Başbakan burada bir sürü kadro değişikliği yaptı. Ama olmadı. Hakkın şamarı yenilecek. Çünkü Allah adını kullanarak yapılan bu kadar namusuzluğa o hakkın sillesi bir gün inecek.
Ben çocukluğumdan beri siyaset yapıyorum bu kadar istismar görmedim. Müslüman görünenlerin kurdukları düzenin hırsızlık üzerine tabi olduklarını görüyoruz.
Bir insanın ayakları bu kadar yerden kesilir mi, bir katrilyon 375 trilyona Aksaray yapıldı. 1000 tane odası var.
Ne işe yaraycak o kadar oda. Yatırıma harcanak para kadar elektrik faturası olan bir bina.
Bu islami değerlerden uzaklaşarak garip bir hal almanın anıtsal bir örneği olarak o yapı orada duruyor.
4 Halife döneminde Ebu Zevd gitmiş Şama yerleşmiş. Zengilk artmış. O zaman müslükan zenginler israfa Çinden yeni elbiseler getirmeye israf ortamına girmişler. Ebu Zeyd bunları içine sindirememiş. 
Çünkü müslümanlığı yaymak için yokluğu yaşamış, çileyi çekmiş yaşamış. Ve daha fazla dayanamayarak mualliyenin karşısına dikilmiş ve demiş ki ‘Bu sarayı müslümanların hazinesinden yaptıysan hainsin’ kendi parandan yaptıysan da israfçısın.
İşte geçmişte yaşanan bu örnek ile şimdiyi karşılaştırarak bugün o ihtişam abideleri yapanlara dönüp ‘Eğer siz bu sarayları müslümanların parasıyla yaptırdıysanız? hem israfçısın hemde hainsiniz’ demileyim mi?

RESMEN BÖLÜNÜYORUZ
İşsizlik rakamları yüzde 10’un üzerinde. Carı açık açıklandı, berbat,  Türkiye yüzde 3 büyüyor. Dünya Kredilendirme örgütleri Türkiye’yi sabitledi. Ekonomi kötü. Tam bir durağanlık yaşıyoruz. Ama işler iyi gidiyor yaygarası ile siyahı beyaz göstermeye çalışan bir iktidar var.
Anaların gözyaşı dinecek diye diye resmen bölünüyoruz.
Anaların gözyaşı dinecek öyle mi. Masanın başına PKK’yı oturt. Öcalan’ı o masada konuş. Pazarlık masasında hep veren traf ol. Anarşi olmasında şu seçimi bir atlatayım de. Bu kadar selayet bu kadar güç verirsen bunun sonu gözyaşıdır. Kandır. Çatışmadırb
Burda bizim Türkiye bölünüyor deyip anlatmak gibi görevimiz vazifemiz var. Bu milleti uyarmalıyız.

TİPİTİP BAŞBAKAN
Kendi şirketleri olan Alo Fetih’in şirketi olan Metropol AK Parti’nin oyunu yüzde 5 düşürmüş, düşen kaybolan oyu da tarafsızlara veriyorlar akıllarınca kurnazlık yapıyorlar. Ama oylarının düştüğünü kabul ediyorlar. Çünkü millet görçeği gördü. Kukla başbakan tutmadıb
Yeni gelen tipitip başbkan tutmadı. Müsamere çocuğuna benziyor. Oturduğu yere yakışmamış, yanış yaparsa hocası kafasına sopağı vuracak olan zavallı bir adam,
Seçim yaklaşıyor. Tüm araştırma şirketleri ile görüşüyorum. Terör olayları ve saray işi millet bu kadar da olmaz noktasına getirmiştir. Herkes işaret fişeği bekliyor. Onun için seçime hazır olamlıyız. Bunu yapamazsak beklentileri karşılayamayısz. Bunu yapabilecek olanlar gelsin.