13 -22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2012 Londra Olimpiyatı Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri Boks Müsabakalarının ilimizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, Trabzon olarak gelen sporcular ve heyeti en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.

Trabzon’un spor altyapısı açısından ülkemizin en önde gelen illerinden biri olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Özellikle geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Avrupa Gençlik Olimpiyatları sonrasında ilimize kazandırılan tesisler ile Trabzon’umuz her türlü spor organizasyonunu yapabilecek bir hale geldi. Spor altyapımızı hem sporcu yetiştirerek, hemde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak değerlendirmeyi istiyoruz” dedi.

Londra Olimpiyatları öncesinde yapılacak elemelerin Trabzon’da yapılmasını sağlayan Türkiye Boks Federasyonu temsilcilerine teşekkür eden Vali Kızılcık, “Bu önemli organizasyonu Trabzon’da gerçekleştireceğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nın ardından ilk büyük organizasyonu Türkiye Boks Federasyonu olarak sizler ilimizde gerçekleştiriyorsunuz. Buda bizim için fevkalade önemli. Şehir olarak tüm dinamiklerimiz ile gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayacağız. Bu bizim şehrimizi tanıtmak açısından da önemli bir fırsat. Onu da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Şehrimizin sadece futbol değil, sporun bütün dalları ile bir spor kenti olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz” şekline konuştu.

Trabzon’un boksa büyük önem verdiğini çok iyi bildiklerinin söyleyen Başkan Gözgeç ise, “2012 Londra Olimpiyatları öncesi Türkiye’nin ilk ve son şansı Trabzon. Daha önce İstanbul’da bu organizasyonu yapmıştık. İstanbul’da boks maçlarına seyirci gelmiyor. Çok az seyirciye karşı maç yapılıyor. Ancak Galatasaray ve Fenerbahçe olacak ki stat dolsun. Ama Trabzon’da Trabzonspor’dan sonra boksa çok önem veriliyor. Önemli bir Avrupa toplantısını da burada yapacağız. Boksta olimpiyatlara giden yol Trabzon’dan geçer. Dünya Boks Birliği Başkanı seremoniye katılacak. Çok iyi bir organizasyon olacağını ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Günün anısına Başkan Gözgeç, Vali Kızılcık’a boks eldiveni hediye etti.