Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eski Balıkçılar Perakende Balık Hali Esnafları Dayanışma Derneği tarafından Trabzon Moloz’da balıkçılar halinde balık şöleni düzenlendi. Şölende halka ücretsiz balık ekmek dağıtımı yapılırken Türkiye’de bir ilk olan balık halinde vale hizmeti verileceği bilgisi de aktarıldı. Dernek Başkanı Cemal Kaya Şanlıoğlu, şölen hakkında şunları kaydetti: 

“Balıkçıların halkla bütünleşmesi adına düzenlenen bir etkinlik. Trabzon Büyükşehir Belediyesi buraları düzenleyeceğini ifade etmişti. Bizde halkımıza ön bir bilgi vermek istedik. Bu kadar katılım olacağını düşünmemiştik bin 500 kişi geldi ve hala daha insanlar gelmeye devam ediyor. Balıkçılar cömerttir, Trabzon’da gelse yediririz. Talep fazla olduğu için 5 bin kişiye çıkarttık. Etkinlikten dolayı çok mutluyuz.

Balıkhanenin eski güzel günlerini yeniden yaşatmak istiyoruz. Niyetimiz balıkhaneyi tanıtmak, yeni modern bir balıkhane yapılacak. Balık şöleni ile yeni yapılacak olan balıkhanemizi tanıtmak istedik.”

Şölende vatandaşlara ücretsiz balık ekmek dağıtılırken uzun kuyruklar oluştu. Mangal başında balık pişirenler yoğun talep karşısında şaşırdı.