Trabzon Öğretmenevi ve A.S.O Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenlerin gününü daha anlamlı geçmesi için bir dizi etkinliklerle kutladı. 

Etkinlikler çerçevesinde, hasta ve yaşlı olan emekli öğretmenlerden Sait Aydemir ile Ahmet Kurtoğlu ziyaret edildi. Öğretmenevi yönetimi daha sonra İl milli Eğitim Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşlarına bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ayrıca 88’nci Cumhuriyet Anadolu Lisesi İzci grubu öğretmenevindeki öğretmenlere ziyaret ederek çiçek verdi.

Daha sonra öğretmenevi çok amaçlı salonda öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tören saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasında Kurum müdürü Yusuf Sever programa katılanların 24 Kasım öğretmenler gününü kutlayarak,” Başöğretmen Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” ve Hz Ali’nin “Bana Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum”, sözleriyle öğretmenliğin milli ve manevi önemini belirterek,”Çorak toprakları gül bahçelerine çeviren tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik ederek iyi temennilerde bulundu.

En yaşlı emekli Öğretmen Osman Nuri Tonyalı yaptığı konuşmada, “tüm öğretmenlerin bu özel gününü tebrik ediyorum,”dedi.
Sunuculuğunu emekli öğretmenlerden Kemal Barış’ın yaptığı 24 Kasım öğretmenler gününde TRT Bölge sanatçısı İhsan Eyüboğlu’nun verdiği muhteşem bir konserle devam etti. Birbirinden güzel Türk müziğinin sevilen eserlerin seslendirildiği konsere, öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Seslendirilen eserlere eşlik eden öğretmenler konser sonrası sanatçı Eyüboğlu’nu dakikalarca ayakta alkışladı. Folklor ekibinin Kemençe eşliğinde oynadığı horonla etkinlik sona erdi.