61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediyesi tarafından Soğuksu Mahallesinde yapılan merdivenleri gök kuşağı renklerine boyanan park bugün Ortahisar Belediye Meclisi gündemine taşındı. Meclisin açılışında söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, başlangıcı temsili olarak bordo-mavi renklere boyanacağı açıklanan parkla ilgili ilginç bir eleştirisini gündeme taşıdı. 

Çakıroğlu, “Peyzaj düzenlemesi yapılmış olan bordo-maviye boyanacak merdivenlerin ilgili olarak gökkuşağı renkleri kullanılmış. Gökkuşağı renkleri dünyanın farklı ülkelerinde farklı çağrışımlar yapıyor. Bizim kültürümüzde uygun değil. Gay’lerin kullandığı bayrak. Bu bilinmiyor olabilir. Dikkate alınmasını istiyorum… “ dedi. Çakıroğlu'nun bu sözleri mecliste gülümsemelerle karşılandı. 

Çakıroğlu’nun bu eleştirisine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Rekle ilgili eleştirinize katılmıyorum. Bu şekilde gündeme gelmesini hoş karşılamıyorum. Bütün renkler bizim görselimiz, güzeldir.. Biz sadece başlangıcına sembolik olsun diye bordo-mavi olsun diye hitap ettik” diyerek karşı çıktı.