Ortahisar Projesi’nin değerlendirme toplantısı, Valilik B Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Bimtaş Genel Müdürü Arif Peyami Başkaraca ve ilgili heyet katıldı. Eylül ayı sonunda kadar proje safhasının sonuçlanacağını ifade eden Vali Kızılcık, alternatif turizm konusunda önemli bir hedef haline gelen Trabzon’un Ortahisar Projesi ile örnek çalışma meydana getireceğini dile getirdi.
Ortahisar Projesi’nin yenileme çalışmasında önemli bir aşama kaydedildiğini belirten Vali Kızılcık, şöyle konuştu: “Projemiz, belediye, üniversite, sivil toplum kuruluşlarımız ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir çalışmadır. Alternatif turizm anlamında çok önemli hedef haline gelen Trabzon’un özel projelerinden bir tanesi olan Ortahisar çalışmamız ecdada saygıyı, tarihi eserlerin ihyasını içeriyor. Bir buçuk yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi BİMTAŞ Şirketi tarafından projelendirme çalışmaları devam ediyor. Hassas ve güzel çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Eylül ayının sonunda proje safhası bitecek ve bizde üretim safhasına geçeceğiz. Vatandaşlarımızda yenileme çalışmalarının başlamasını görmeyi bekliyor. Toplantımızda projenin sondan bir önceki safhasını görme imkanına kavuşacağız.”



Trabzon’un tercih edilir bir kent olması adına projenin önemli bir adım olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu ise, şunları söyledi: “Sayın Valimizin ön ayak olması ile birlikte bakanlar kurulundan kentsel yenileme kararı aldığımız Ortahisar projesinde gösterdiğiniz emek için sizlere teşekkür ediyoruz. Projenin ortaya çıkması ile uygulama çalışmalarına başlayacağız. Bir tarafta Zağnos surlarının olduğu, öbür tarafta Tabakhane kentsel dönüşümü ve surlarının olduğu, yukarıda İçkale Camii ve aşağıda sahil ile buluşan tarihi Trabzon kentinin Ortahisar’ını tarihi kimliğe saygı çerçevesinde en güzel yaşam alanı haline getireceğiz. Bu çalışma Trabzon’un tercih edilir önemli bir merkez olmasının adımı olacaktır.”