Trabzon Rus Konsolosluğu önünde bir aracın motorunda çıkan yangın, polisi alarma geçirdi. Güvenlik görevlileri bomba ihtimaline karşı teyakkuza geçti. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

Emniyet'in Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası olası saldırı ya da protesto eylemlerine karşı önlemlerini arttırdığı Trabzon Rus Konsolosluğu önünde önceki akşam (26 KASIM) haraketli saatler yaşandı.

Eski model bir otomobilin motor kısmında aniden yangın çıkınca araç Rus Konsolosluğu'nun bulunduğu binanın önünde durmak zorunda kaldı. Konsolosluk güvenlik görevlileri, bir saldırı veya bomba eylemi olabileceği ihtimaline karşı teyakkuza geçti.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

Çevreden yetişen vatandaşlar ile konsolosluk önünde bulunan güvenlik görevlilerinin yoğun çabası sonucu aracın motor kısmında çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda polis bölgeye sevk edildi. Yapılan incelemede olayın basit bir yangın olduğu anlaşıldı. Kısa sürede söndürülen yangın sonrası araç bulunduğu yerden çekilerek götürüldü.