Trabzon’un sağlık yatırımlarını ve sağlık turizminin 2017-2023 stratejilerini değerlendirmek üzere Trabzon’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Trabzon Valiliğini ziyaret etti. Valilik Şeref defterini imzalayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Abdil Celil Öz ile bir süre görüştü.

Ziyaretteki konuşmasına Trabzonlu hemşerilerine  sağlıklı bir gelecek dileyerek başlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ,Trabzon’un sağlık dinamiklerini yerinde ve tüm paydaşları ile birlikte değerlendirmek, gerek üniversite gerek kamu hastanelerinin gerekse özel sektörün sorunlarını ve sıkıntılarını almak ve önümüzdeki 2017-2018  ve 2023 vizyonunda Trabzon’un sağlık alanında olması gereken yerle ilgili yol haritasını gözden geçirmek üzere Trabzon’a geldiğini söyledi.

Sağlık Turizminde Türkiyenin ve Trabzon’un Yol Haritası ve Stratejisi Belirleniyor

Sağlık alanında gerçekleştirilen  dönüşüm projesiyle dünyadaki sağlık hizmetlerini sunmada başarılı olduklarını ifade eden Müezzinoğlu “ Trabzonda

Sağlık Bakanlığının üst yönetimi ve ildeki sağlık yöneticileri ve sağlık paydaşları ile birlikte değerlendirmeleri yapacağız. Buradaki bakış açımız geçtiğimiz 10-12 yılda sağlıkta dönüşüm projesiyle 77 milyon ülke insanımızın sağlık alanında çok güçlü, kolay ve hakkaniyetli ulaşılabilirliği sağlamak  ve  dünyada varolan sağlık hizmetlerini sunma gayreti içinde başarılı olduk. Tabii başarılı olduk diyerek bu konumda tutma anlayışını asla doğru bulmuyoruz. Her geçen gün daha iyinin daha doğrunun ve daha gelişmişin peşinde koşarken diğer taraftan da Türkiye’nin bölgesinde bir sağlık merkezi olabilmesi adına  sağlık turizminin güçlü altyapısını kurabilmeyi hedefliyoruz.  Bu anlamdada belirli bölgelerimizin kendine has özelliklerini ön planan çıkaracağız. 2017-2018 yıllarında mesela Trabzon Karadeniz Bölgesi ,Ege Akdeniz hangi stratejik roleri üstleneceğinin planlamasını ve değerlendirmesinin programını üç aydır yoğun bir şekilde yapıyoruz. Kayseri’ de, Gaziantep’te, Eskişehir’de, Trabzon’da  önümüzdeki yıl sonuna kadar bu stratejiyi tamamlayacağız. Yalnız buradaki insanımızın daha iyi hizmet almasından vazgeçmeden bu bölgenin çevresine daha güçlü sağlık hizmeti sunması adına neler yapılacağını  bugün değerlendirmesini yapacağız. Stratejilerimizi bu ana kolonlar üzerine kuracağız.”dedi.

Devlet Yatırımlarının ve Vatandaş Memnuniyetinin En Yüksek Olduğu Alanlardan Birisi Sağlık Sektörü

Ziyarette Tarih, kültür, eğitim ve sağlık  şehri Trabzon’umuza hoşgeldiniz diyerek konuşmasına başlayan Vali Abdil Celil Öz “ Devletimizin ve hükümetlerimizin son yıllarda en önemli hizmet, yatırım alanlarından birisi olan  sağlık hizmetleri vatandaş  memnuniyetininde en  yüksek olduğu alanlardan birisidir. Bugün ilimizde gerçekleştirilecek olan  toplantılarda bugüne kadar yapılan ve yürütülen sağlık hizmetlerini,yatırımlarını ve Sayın bakanımızın  başkanlığında değerlendirip bundan sonra yapılacak daha güzel yatırım ve hizmetlerin de önünü açmış olacağız. Bugüne kadar tüm ülkemizde olduğu gibi Trabzon ilimizde sağlık  hizmetleri alanında önemli yatırımlar var.Bunların içersinde yeni inşata başlayacağımız alanlar ile imarla ilgili çözmek istediğimiz çalışmalar var.  Dolayısıyla daha güzel hizmetleri devam ettireceğiz. Hem hizmetleriniz  ve yatırımlarınız hem de bu ziyaretiniz ve bugünkü yapacağımız çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi.

Görüşmenin ardından Vali Abdil Celil Öz Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na günün anısında Trabzon’a özgü bir kemençe hediye etti.