AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Trabzon’un Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarını aldığını belirterek ‘Ne bugün ne de geçmişte Trabzon hiçbir zaman sahipsiz bırakılmamıştır’ ifadelerini kullandı. 
Basın yayın organlarında zaman zaman yer alan Trabzon’un sahipsiz kaldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcızı Halil İbrahim Demirtaş, ‘Geçmişte Trabzon’a bakanlık yapmış Sayın Faruk Nafiz Özak gibi Sayın Erdoğan Bayraktar gibi isimler şehrimize önemli kazanımlar sağlamış tüm Türkiye’ye Trabzon’un büyüklüğünü ve ağırlığını göstermiştir. Bugünde Trabzon Milletvekilimiz ve 81 ilin teşkilat Başkanı olan Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu önderliğinde tüm milletvekillerimiz sayesinde Trabzon sahipsiz değlidir ve asla kalmayacaktır. Soylu ile birlikte tüm vekilerimiz biz teşkilat mensupları ile el ele vererek Trabzon’un hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz’ifadelerini kullandı. 
Demirtaş şöyle devam ettti:
Trabzon hiç bir zaman sahipsiz bir şehir değildir. 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bütün teşkilatlarımız milletvekillerimiz bakanlarımız ve belediye başkanlarımızla birlikte Trabzonumuz Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını almış en büyük gelişimi ve sıçramayı gerçekleştirmiştir. 
Partimiz şahısların değil topyekün büyük bir kadronun ortak aklıdır ve başarılar da bu ortak aklın başarısıdır. Hizmet eden bütün büyüklerimiz baş tacımızdır. 
Bu gün Trabzon hiç olmadığı kadar güçlü bir siyasi iradeye sahiptir ve bu irade Trabzonun her türlü sorununun ve projesinin takipçisidir. 
İl ve ilçe teşkilatlarımız kadın ve gençlik kollarımız milletveilleri ve belediye başkanlarımız Türkiye siyasetine yön veren aktörlerden biri olan sayın teşkilat başkanımız Süleyman Soylu’nun kaptanlığında son derece kararlı ve iddialı bir siyasi irade ile Trabzonun ve halkımızın sorunlarının sahibidir. 
Bu güçlü siyasi irade etrafında kenetlenerek Trabzon geleceğe emin adımlarla yürüyecektir. 
AK Parti’nin davası şahıs yüceltme davası değildir. AK Parti halkın hizmetinde hakkın rızasını kazanma davasıdır. AK Partiye hizmeti geçmiş olan abilerimiz bu şuurda insanlardır. Birilerinin pohpohlamasına ihtiyaç duymazlar.  Trabzon herzamankinden daha  güçlü bir siyasi irade tarafından sahiplenilmektedir. Geçmişte ülkemize bakan olarak hizmet etmiş önemli değerlerimiz olan Faruk Nafiz Özak gibi, Erdogan Bayraktar gibi isimlerin hizmetini kimsesi inkar edemez. Onların geçmiyten günümüze taşıdıkları hizmet bayrağını bugün Genel başkan Yardımcımız Süleyman Soylu önderliğindeki milletvekillerimiz layıkıyla taşımaktadırlar’