61SAAT HABER SERVİSİ

Diyarbakır Sur' dan çıkarılan hafriyat ve molozların döküldüğü Dicle Üniversitesi'ndeki alanın yanında bulunan mezarlık duvarının dibine bırakılan patlayıcının polis aracının geçmesi sırasında patlatılmasıyla 4 polis şehit olmuştu. Şehit olan 4 polisten biri Trabzon'un Maçka ilçesine kayıtlı Kadir Miraç Özcan olduğu açıklandı.

ŞEHİT ÖZCAN TRABZON'A GETİRİLDİ

Şehit Özcan'ın naaşı bugün öğlen saatlerinde Trabzon Havalimanı'na getirilerek cenaze töreni için Maçka'nın Gürgenağaç Mahallesi'ne getirildi.

Şehit Özcan'ı Trabzon Havalimanı'nda Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte partilerinm il başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda şehit yakını karşıladı.



KARDEŞ BERAT ÖZCAN, 'DAHA TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUĞUNU GÖRECEKTİK'

Anne Gülşen Özcan'ın şehit oğlunun naaşını görünce 'Sensiz ne yapacağız. Söyle bana ey oğul' diyerek sinir krizleri geçirdi. Şehit Özcan'ın kardeşi Berat Özcan ise, ''Ağebeyim ağebeyim olmadı. Daha Trabzonspor'un şampiyonluğunu görecektik' diyerek feryat etmesi dikkat çekti.

ŞEHİDİMİZ GÜRGENAĞAÇ'TA TOPRAĞA VERİLDİ
Diyarbakır'da şehit düşen Özcan bugün doğduğu yerde, Trabzon'un Maçka ilçesi Gürgenağaç mahallesinde son yolculuğuna uğurlanarak aile kabristanlığına defnedildi. Süleyman Soylu'da hemşehrisi olan Özcan'ı yalnız bırakmadı ve cenazeye katılarak aileye baş sağlığında bulundu. Şehitlerini son yolculuğunda yalnız bırakmayan binlerce Trabzon'lu tek yürek olarak şehit ailesine destek oldu.

BAKAN SOYLU, HELİKOPTERLE GELDİ
Şehit Miraç Kadir Özcan için Maçka İlçesi Gürgenağaç Mahallesinde cenaze töreni düzenlendi.   Törene Bakan Soylu'nun yanı sıra AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Okşin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, bazı ilçelerin belediye başkanları, askerler, polisler, şehidin babası Ali, annesi Gülşen, erkek kardeşi Berat ve eşi Semra Özcan ile yüzlerce kişi katıldı. Cenazeye Bakan Soylu, helikopterle geldi.

Cenaze törenine baygınlık geçiren acılı anne Gülşen Özcan’a sağlık görevlileri müdahale etti, şehidin eşi Semra Özcan da eşinin fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Eşinin Türk bayrağına sarılı naaşının toprağa verilmek üzere geçişi sırasında iyice fenalaşan Semra Özcan, "Üzerine toprak atmayın, üşür bir tanem" diyerek feryat etti.
Şehit polis memuru Özcan’ın cenazesi, ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazın ardından Gürgenağaç Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verildi.