Hakkari’nin dağlıca bölgesinde 20 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilen hain saldırı sonrası şehit olan 8 Mehmetçikten biri olan Trabzonlu Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun ana ocağında hala gözyaşı hakim.
30 bin kişinin katıldığı cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlanan şehidimizin ailesi ise verilen sözlerin yerin getirilmesini bekliyor. Ailenin en büyük arzusu ise şehit evlatlarının isminin yaşatılması.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak İstanbul’a giden şehit ailesi oturdukları mahalledeki Yunus Emre İlköğretim Okulu’nun adının Atatürk Sağlık Meslek Lisesi olmasıyla hayal kırıklığı yaşadı.


VALİ KIZILCIK’TAN İSTEDİLER
Bu noktada bulundukları mahallede ki Yunus Emre İlköğretim Okulu’nun adının değiştirilerek Şehit Erosmanoğlu’nun isminin verilmesini Trabzon Valisi Recep Kızılcık’tan isteyen ailenin isteği ne yazık ki yerine getirilmedi. Şehit annesi Nurten Erosmanoğlu, “Devlet baba şehidini unutmaz. Önemli olan şehitlerimizin kanının yerde kalmaması ve isimlerinin yaşatılmasıdır. Hiç bir şeyde gözümüz yok. Okula oğlumun ismini verilmesini sayın valimizden talep etmiştik. İsteğimizin gerçekleşmemesi bizi üzdü ancak sayın valimiz başta olmak üzere Cumhurbaşkanımız dahi bizimle yakından ilgilendiler. İstanbul’a davet edildik Cumhurbaşkanımızla iftarda buluştuk. Bu devlet şehidine sahip çıkar ve çıkmıştır. Ama ne olursa olsun Ali Yasin’im geri gelmeyecek. Anne ölümden korkmuyorum, seni görememekten korkuyorum diyordu. Sesi hala kulaklarımda” dedi.
Ali Yasin’in elinde büyüdüğü halası Hakikat Özbay ise ‘Gerekirse bizi de askere alsınlar cephane taşıyalım ama bu akan kanlar yerde kalmasın” dedi
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın önümüzdeki günlerde şehit ailesini tekrar ziyaret edeceği öğrenilirken, Şehidin isminin yaşatılması için bir adım atılması ise umutla bekleniyor.


Adem Yılmaz/Karadeniz Gazetesi