61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL ROPÖRTAJ : Trabzon’da yapılması düşünülen Şehir Hastanesi ile ilgili AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’den dikkat çeken açıklamalar. 
 
Şehir Hastanesinin, Akyazı’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin bulunduğu alanın batı tarafına kurulmasının planlandığını yineleyen Revi, bir çok kişinin dile getirdiği “Değirmendere’ye kurulsun” eleştirilerine de çarpıcı bir proje ile yanıt verdi.  Revi, Değirmendere’de alanın Trabzon’a getirilmesi düşünülen Demiryolu Projesi ile ilgili kullanılabileceğini kaydetti.

STADYUM ÇOK FAZLA KULLANILAN ALAN DEĞİL
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Mersin’de hizmete girdikten sonra yeniden Trabzon’un gündemine gelen Şehir Hastanesi ile ilgili konuştu. Trabzon’da kurulması planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili planlamanın devam ettiğini bildiren Revi, “Şehir hastanesi ile ilgili bizim gördüğümüz en iyi alan Akyazı.. Biz bununla ilgili çalışma yaptık,  kamuoyuyla paylaştık. Stadyum, çok fazla kullanılan bir alan değil, orada geniş bir alan bin dönüme yakın alan var. Bunun bir kısmı spor tesisleri için ayrıldı. Batı tarafında kalan alanda Şehir Hastanesi için düşünülüyor.  Mersin’de ki Şehir Hastanesinin açılışından sonra kafalar biraz daha netleşti. Şehir hastanesi için 300 dönümün altında alan düşünülmüyor” dedi.

DEĞİRMENDERE, DEMİRYOLU İÇİN KULLANILABİLİR
Şehir Hastanesi ile ilgili Çimento Fabrikası ve Büyük Sanayi Sitesinin bulunduğu alanla ilgili yapılan önerilere de cevap veren Revi, “Biliyorsunuz bir dönem “Değirmendere’de Stadyum yapılsın” denilmişti. Çimento’nun 50-60 dönüm yeri var, Büyük Sanayi Sitesini toplasanız 150 dönümü ancak buluyor. Şimdi de “Şehir Hastanesi orada yapılsın” deniliyor. Bizim Değirmendere ile ilgili, kavşak düzenlemesi projemiz var. Çok ciddi proje.
Kaldı ki biz Demiryolu’nun gelmesini istiyoruz, bu hattın kullanılmasını istiyoruz. Demek ki Değirmendere’de böyle bir alana ihtiyacımız var. Kaldı ki orada ki alan ne stadyumu ne de şehir hastanesini karşılar. 300 dönümün üzerinde bir alandan bahsediyoruz, onun için en uygun yer biz Akyazı’yı görüyoruz” diye konuştu.


 
GÜNEY ÇEVRE YOLU VE ŞEHRİN GÜNEYE KAYDIRILMASI
Revi, sözlerine şu şekilde devam etti: “Baktığımız zaman “Güney Çevre yolu, şehrin Güneye kaydırılması” ile ilgili düşüncelere tamamen katılıyoruz. Ama 300 dönümlük bir alanı bulmak çok kolay bir iş değil. Mersin’de Şehir Hastanesinin kurulduğu alan 380 dönümdü. Daha büyük şehir hastaneleri var, daha büyük alanlara kuruluyor ama asgarisi bu olacak.
Bizim de orada yaklaşık 600 dönümü Stadyum, diğer spor tesisleri. Batıda kalan bu alana hastaneye yerleştirelim diyoruz. Hastane ile Stadyum birleşik olmayacak. Arada ciddi mesafe olacak. Hani şöyle bir yaklaşım oluyor, “Bir tarafta insanlar bağıracak çağıracak, diğer tarafta hastalar”
Bu günümüz teknolojisinde konuşulacak bir olay değil, kaldı ki stadyumlar her zaman kullanılan alanlar değil. Ekstra maçları saymazsak, 2 haftada bir maçlar oynanacak. Sese karşı, izolasyonlar yapılıyor böyle sorun olmaz.
 
ÇİMENTO'NUN YERİ ZATEN ORAYI İŞLETEN ŞAHSIN
O alanın uygun olacağını düşünüyoruz. Bizim hastane yeri olarak düşündüğümüz yer orası. Bu taraftan Çimento Fabrikasının yeri zaten orayı işleten kişinin.. Değirmendere Büyük Sanayi Sitesi de belki misyonunu tamamladı. Çimento kalkacak, oradan. Çok büyük hizmetler verdi büyük sanayi sitesi ama ortada büyük alt yapı ve üst yapı problemleri var. Onun için başka yerler düşünülüp, orası başka hizmetler için düşünülebilir. Avni Akerin yerini biliyorsunuz, yeşil alana dönüştürülecek. Belediye Gülcemal’i yapacak. Bütün bu çalışmalar yapılıyor. Gülcemal’de önemli proje”

Kaynak: 61saat.com