Trabzon Şehir Müzesini iki günde 5 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçi akınının ne kadar önemli bir çalışmaya imza attıklarını net olarak ortaya koyduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Şehir Müzemiz büyük bir medeniyet şehri olan Trabzon’umuzda turizme de çok önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve geçtiğimiz Cuma günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen Şehir Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. Trabzon’un tarihini, insanlarının yaşam şeklini; doğal, kültürel ve mimari zenginliklerini geleceğe aktaran Trabzon Şehir Müzesini Cumartesi ve Pazar günleri yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti. 



Trabzon Şehir Müzesinin 24 saat yaşayacak şekilde tasarlandığını ve bu özelliliği ile ülke genelindeki şehir müzeleri içinde öne çıkacağını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ziyaretçi akınının ne kadar önemli bir çalışmaya imza attıklarını net olarak ortaya koyduğunu söyledi. Trabzon’a verdikleri bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Uzun uğraşlar sonucunda çalışmalarımızı tamamladık ve müzemizi halkımızın ziyaretine açtık. İlk iki gündeki ziyaretçi sayısı, ziyaretçilerimizin memnuniyeti bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Şehir Müzemiz, büyük bir medeniyet şehri olan Trabzon’umuzda turizme de çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu vesile ile Trabzon Şehir Müzesinin sponsorluğunu üstlenen Oltan Vakfına, müzenin hazırlanmasında önemli katkılarını gördüğümüz Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı yetkililerine, müzemize eser katkısında bulunan bağışçılarımıza, emek veren gayret gösteren tüm çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Talebimize anında yanıt vererek müze binasını, Belediyemizin bir diğer binası ile takas edip Belediyemize devreden merhum Valimiz Recep Kızılcık’ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Tüm halkımızı, gençlerimizi, öğrencilerimizi, geçmişimizi geleceğe aktaran bu önemli eseri gezip görmeye davet ediyorum” diye konuştu. 



TRABZON ŞEHİR MÜZESİ
Proje kapsamında eski Merkez Bankası Trabzon Şehir Müzesine dönüştürüldü. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Trabzon Şehir Müzesinde Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler de yer alıyor. Kulaklıklı sesli rehber hizmetinin de ziyaretçilere sunulduğu müzede ayrıca Türkiye’de bir ilk olarak tarih odası da yer alıyor. Trabzon Şehir Müzesini öğrenciler 2 TL, vatandaşlar ise 5 TL karşılığında gezebiliyor.