61SAAT HABER SERVİSİ

İstanbul'da Beşiktaş Arena yakınlarında ve Maçka parkında gerçekleşen hain terör saldırısında emniyet mensupları hedef alındı. Saldırıda 30'u polis 38 kişi şehit oldu. Yaşanan bu menfur saldırı sonucu Türkiye’de 1 günlük yas ilan edilirken bayraklar yarıya indirildi. 

TRABZON’DA GENÇLER TOPLANDI

İstanbul’da yaşanan kalleş saldırıya tepki göstermek için Trabzon’da yürüş düzenlendi. Atatürk Alanı’nda toplanan bir grup genç burada teröre karşı lanet sloganları atarken Uzun Sokak ve Maraş Caddesi’ne hareket etti. Çevrede bulunan vatandaşların da katılımları ile birlikte yüzlerce kişi tekbirler eşliğinde “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.

PARTİ MESELESİ DEĞİL

Uzun Sokak ve Kahramanmaraş caddesinde yürüyüşlerini gerçekleştiren gruptan açıklamalarda bulunan Serdar Sancak “ Bugün burada toplanmamızın sebebi 38 şehit vermemiz. Daha önceki süreçlerde de çok şehitler verdi. Şunu herkes bilsin Trabzon olarak, Türkiye olarak hep bir olduk, birliğimizi göstgerdik. Bu bir parti meselesi değil, hainlere karşı her zaman dik duracağız. Trabzon halkı olarak provakasyonlara müsaade etmeyeceğiz.  Her şeyi sıradanlaştırdılar, sosyal medyada 2 paylaşım olay kapandı. Dağa çıkalım, mücadele edelim Polis kardeşlerimize yardım edilecek ne varsa yapalım, bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Kimse bu olay üzerinden siyaset yapmasın. Devletimizin, milletimizin yanında olalım, parti meselesi değil bu.”  dedi.

Öte yandan İstiklal Marşı okuyan gurup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.