Trabzon’a Sosyal Güvenlik Bölge Müdürlüğü kurulacağını ifade eden Altunbaş, Doğum Hastanesi’nin olduğu alana 2 yıl içerisinde Sosyal Güvenlik Bölge Müdürlüğü binası yapılıp tamamlanacağını belirtti. Bu kapsamda kalıcı merkez müdürlükleri yapmaya adım atıldığını kaydeden Altunbaş, Meydan Parkı alanındaki Bağ-Kur binasının tadilat edildiğini ana hizmet birimlerinin bu yapıya taşınacağını, bölgedeki dört ildeki 455 eczaneye reçete ve 11 ilinde hastane faturaları işlemlerini yürüten Sağlık İl Müdürlüğü’nün de postane binası karşısındaki binalarında hizmet vereceğini söyledi.

Altunbaş, Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’nün fatih devlet hastanesi arkasında bulunan arsasına 750 yataklı hastane planlandığını ve çalışmalarda sona doğru gelindiğini belirtti. Altunbaş “Bu alan üzerine yapılacak olan hastane ile Trabzon sağlık alanında Karadeniz’de marka olacaktır. Bu alanda yapılacak olan hastane sadece Trabzon için değil bu bölge için çok büyük bir sağlık merkezi olacaktır. Biz bu alanla ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Emeği gecen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi

Sosyal güvenliğin tüm kamu kuruluşlarında öneminin hissettirilmesi ve duyurulmasının önemli olduğunu vurgulayan Temel Altunbaş “Günümüz insanları, ne kadar sağlıklı olursa olsun, geleceğini güvence altına almak isteğindedir. En sağlıklı insan bile ömrü boyunca hiç hastalanmasa da bir gün gelecek, yaşlanacaktır. Böylece hiçbir iş göremeyecek, küçük de olsa bir kazanç sağlayamayacak. Sosyal güvenlik bugün ve yarın sağlık desteğini kesintisiz alabilme desteğidir” diye konuştu.

Toplumda, sosyal güvenlik bilincinin olmadığını bu yüzden Sosyal Güvenlik Reformunun anlaşılabilmesi için temel eğitim ve öğretim kurumlarının müfredatlarına, çalışma ve sosyal güvenlik derslerini eklemesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Altunbaş , “Üniversitelerin bütün bölümlerinde çalışma ve sosyal güvenlik dersi zorunlu hale getirilmelidir” ifadelerini kullandı.