61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu- Hasan Tüncel

16-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında gençlik ve spor temasıyla ilki düzenlenecek olan Trabzon Uluslararası Film Festivali (TUFFEST) 14 Haziran’da yapılan basın tanıtım toplantısından sonra, bu kez tüm Trabzonlulara tanıtıldı. Marka şehir Trabzon’un dünya markası olmaya aday film festivali TUFFEST'i, Trabzonlular coşkuyla karşıladı.

YOĞUN BİR KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Trabzon Uluslararası Film Festivali TUFFEST’in tanıtım toplantısı, festival tanıtımını aşan bir coşkuya sahne oldu. Bir otelde 19 Temmuz 2017 tarihinde düzenlenen tanıtım gecesine Trabzonluların heyecanı damgasını vurdu, organizasyonun içeriğine dair bilgi verilen buluşma yoğun bir katılımla gerçekleşti.

7 İLÇEDE 7 FİLM GÖSTERİLECEK

Burada açıklamalarda bulunan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Fedai Çakır, "16-26 Ağustos arasında dolu dolu sinema dünyasını yaşayacağız. Trabzon'da 4 sinema var. Trabzon'da daha fazla sinema olması lazım. Seçkin ve yarışma filmelerimiz oynatılacak. Zağnos Vadisinde, Forumun önünde 7 ilçede 7 yazlık filmlerimiz olacak. Jürimizi takdim etmek istiyorum. İsmail Güneş (Jüri Başkanı), Aytekin Çakmakçı (Jüri), Sayım Çınar (Jüri), Haşim Akkaya (Jüri), Haydar Şişman (Jüri), Bülent Doruker (Jüri), Rıdvan Akar (Jüri), İsmet Yazıcı (Jüri), Yaşar Bedri Özdemir (Jüri)."

TRABZON YAPARSA KALİTELİ YAPAR

Eski milletvekili, Başbakanlık Kamu Etik Kurulu Üyesi ve ANADER Başkanı, Trabzon film festivalinin Trabzon ayağını temsil eden Asım Aykan, "İstanbul'da öncelikle yaptık. Güzel bir tanıtım olmuştu. Trabzon'da daha önce olmalıydı. Tarih boyunca bu birikimi var. Hepimiz biliyoruz. İlk matbaa İstanbul'da sonra da Trabzon'da kuruldu. Şehrin bütün dinamikleri yavaş yavaş değişiyor. Bu başarılı şehir profilinin ardında kültür yatıyor. İnşallah geç oldu ama güç olmaz. Trabzon yaparsa kaliteli yapar. Sıradan bir iş yapmaz, Trabzon'a yakışanı yapar. Gecikmiş ama o kaliteyi ortaya koymak lazım. Her şeyi devlet yapar manlığını çoktan bırakmamız lazım. Bu kent sıradan bir kent değil. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u aldıktan sonra Trabzon alınmadan İstanbul'un fethi tamamlanmaz demiştir. Fatih'in fethettiği, Yavuz yönettiği, Kanuni'nin doğduğu bir şehirdir. Bu festival inşallah Trabzon için hayırlı olur" dedi.

ASIM AYKAN'IN 61SAAT'E ÖZEL AÇIKLAMLAR YAPTI

GELECEK YIL YARIŞMADA BİRİNCİ OLACAĞIZ

İstanbul-Trabzon Federasyon Başkanı Dursun Çağlayan, "Bizim yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmaya başladığım zamanda ANADER Başkanımız Asım Aykan bizleri ziyaret ettiler. Bizler bu kararı birlikte aldık. Asım Aykan ve heyeti bize çok iyi bir samimiyetle destek verdi. İnşallah yüzümüzün akıyla Trabzon'un özlediği film festivalini yapacağız. Trabzonlu önce eleştirir. Yaptığımız işin önce olmayan tarafını söyler. Trabzonspor'u görüyoruz. Her gelen şampiyon yapacağız diyor. Dolayısıyla sıkıntı yaşayıp başarısız oluyor. Cesaret edip de 3-4 yıl şampiyon yapmadan eski futbol yapısına üretimine döneceğiz dese, o cesareti gösterse belki seçim kaybedecek belki kazanacak. Kazansa inanıyorum ki Trabzon o eski ayarlarına dönerek futbol üretme makinası haline dönecek. Biz de aynı düşünceyi yaşamamak için değerlendirme yaparak, Adana ilimiz 23 yıldır festival yapıyor. Malatya 7 yıldır yapıyor. Antalya 54 yıldır yapıyor. Nezaketen biz bu sene Antalya ilimizi  film festivalimizi yarışmada geçmeyeceğiz. Ama gelecek yıl film festivali yarışmalarında biz birinci olacağız onlar ikinci olacak. Bunu söylerken hedef koyduk. Bu hedefi önce Allah'a sonra size güvenerek söyledik. Tüm dünyadaki Trabzonluları bu festivale davet ediyoruz" diye konuştu.

DURSUN ÇAĞLAYAN 61SAAT'E ÖZEL AÇIKLAMLAR YAPTI


 

PROJEDEN ÇOK MEMNUNUZ

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Öncelikle film festivalini düzenleyen ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Trabzon'da önemli filmler çekilmeye başlandı. Bundan dolayı da Trabzon'da sorumlu kişiler olarak film festivalinin düzenlenmesi konusunda bu konuları dündeme getirdik. Trabzonlu yönetmenlerle görüşmeler yaptık. Bu konuda çok geç kaldık. Son noktada gereğini yapmamız gerekiyor. Projeden çok memnunuz. İnşallah Trabzon için hayırlı bir festival olur" ifadelerini kullandı.

TRABZON'A YAKIŞIR FESTİVAL OLACAK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, "Trabzon kültür, sanat ve spor şehri olmasının yanı sıra bugünden itibaren film festivali ile anılmasıyla büyük bir atılım gerçekleştiriyor. Bu organizasyonda hizmet eden Asım Aykan'a çok teşekkür ediyoruz. Federasyon Başkanımız Dursun Çağlayan'a da film festivalini Trabzonspor'a bağladığı için teşekkür ediyorum. Hepimizin katılımıyla ve desteğiyle birlite Trabzon'a yakışır bir festivale imza atacağımıza inanarak herkese saygılarımı sunuyorum" dedi.

TURİZM AÇISINDAN İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Muazzam bir organizasyonun tanıtımı için geldiniz. Emeği geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Trabzon'un film festivali var sloganıyla yola çıkıldı. Trabzon'un el attığı her şeyde en iyisini yaptığını herkes biliyor. Bundan önce Gümüşhane'de görev yaptım. Orası sineması olmayan 8 şehirden birisi. Güncel ve vizyondaki filmlerin oynatılamadığı bir yerdir. Trabzon'a en çok gelen kişiler de oradadır. Eskiden radyo dinlenirdi. Açık hava sineması varsa oraya gidilirdi. Filmler siyah beyaz olurdu. İnsanlar oradaki karakterlere bürünürdü. Günümüzde ise bu iş profesyonelce yapılıyor. İnşallah bundan sonraki jürilerde kadın sayısının artırılmasını umuyorum. Uluslararası olması yanında dışarıdan gelecek olan misafirlerimizin ilgisini çekecek olmasının yanında turizm açısından çok önemli bir fırsat. Geleceğin yönlendirilmesini en iyi bilenlerdensiniz. Sırf reyting alıyor diye komedi filmleri var. Türkiye'deki yerli film sanayinin gelişmesi için de inşallah tanıtım ve farkındalık etkinliklerinin daha çok olması konusunda program zenginleştirilebilir" şeklinde konuştu.

MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de açıklamalarda bulunan isimler arasında yer aldı.

SPONSOR AK GRANİT SAHİPLERİNDEN HASAN AKYASAN